The Flash #52

Ένα ακόμη φινάλε πριν το Rebirth
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

The Flash #52

WriterVan JensenArtistJesus MerinoPublisherDC Comics

To DC Universe ετοιμάζεται για ένα γενικό συμμάζεμα με το Rebirth, και ένα προς ένα και βλέπουμε πως τελειώνουν τα διάφορα runs. Το FLASH #52, το οποίο σηματοδοτεί το φινάλε του run του Van Jensen, αντιπροσωπεύει πλήρως τις ιστορίες που είδαμε τα δύο τελευταία χρόνια στις σελίδες του τίτλου.

Ο Riddler έχει παγιδεύσει τον Flash και ολόκληρη την Central City. Ωστόσο, μετά από μια σειρά από διάφορα γεγονότα, ο Barry ελευθερώνεται και συνεργάζεται με τους rogues για να ανατρέψουν τα σχέδια του κακοποιού.

Όσον αφορά στο γράψιμο, το τεύχος είναι γεμάτο cheesy διαλόγους (το λάθος είδος του cheesy), εναλλαγές σκηνών που γίνονται τελείως απότομα, αλλά ακόμη και σκηνές που δεν βγάζουν ιδιαίτερο νόημα. Ίσως μερικά παραπάνω panels (ή σελίδες) να έκαναν πιο ομαλή την αφήγηση. Ίσως και όχι.

Το σχέδιο του Jesus Merino, χωρίς να είναι κάτι το ξεχωριστό, καθώς το στιλ του πολλές φορές προσεγγίζει το “house style” της DC, καταφέρνει να δώσει κάποιες όχι και τόσο άσχημες μάχες, ή εισόδους χαρακτήρων στη σελίδα.