Ace Attorney S01E09

Turnabout Goodbyes - 2nd Trial
Snapshot Reviews: Για να μη χάνετε τις εξελίξεις των comic-related και animated τηλεοπτικών σειρών, φροντίζουμε να σας κρατάμε ενήμερους με σύντομα reviews κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Ace Attorney

Season/EpisodeS01E09 WriterAtsuhiro Tomioka DirectorAyumu Watanabe CastYuuki Kaji, Masashi Tamaki NetworkCrunchyroll

Το anime ACE ATTORNEY της A-1 Pictures είναι βασισμένο στο ομώνυμο video game και αυτό είναι κάτι που δεν περνάει απαρατήρητο από το πρώτο κιόλας επεισόδιο. Το animation και το όλο σκηνικό θυμίζουν στιγμιότυπα από video game και γίνεται ολοένα καλύτερο στην πορεία.

Κατά τ’ άλλα, είναι μια ευχάριστη ιστορία μυστηρίου, με κωμικές σκηνές που ελαφρύνουν αρκετά το concept, όχι ότι ήταν ιδιαίτερα σοβαρό εξαρχής. Το plot αναφέρεται στο πως ο δικηγόρος Naruhodo Ryuuichi αναλαμβάνει να υπερασπιστεί τον φίλο του στο δικαστήριο, σε μια υπόθεση δολοφονίας, μια και πιστεύει ότι είναι αθώος, παρά τα στοιχεία που δείχνουν το αντίθετο.

Το anime δεν είναι κακό, απλώς δεν μεταφέρει τον θεατή μέσα στο σκοτεινό, ατμοσφαιρικό περιβάλλον, που οι περισσότεροι από εμάς θα θέλαμε να δούμε σε ένα anime μυστηρίου. Σε κάποιους μπορεί να αρέσει, ίσως όχι στους πιστούς λάτρεις του παραδοσιακού, κλασικού είδους. Το βασικό στοιχείο του είναι ότι πρόκειται για μια παρωδία καταστάσεων, που διακωμωδεί ή ασκεί κριτική στο σύστημα δικαιοσύνης, πράγμα που ίσως βοηθήσει να το δει κανείς με διαφορετική ματιά.

Η μουσική είναι ικανοποιητική και οι χαρακτήρες που αναλύονται περισσότερο είναι οι δύο κεντρικοί. Απευθύνεται σε ευέλικτους θεατές που μπορούν να ξεφεύγουν και να μεταπηδούν εύκολα από το ένα είδος στο άλλο.