O Sacha Baron Cohen Είναι Ο Mandrake

Στη live action μεταφορά του strip στη μεγάλη οθόνη

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του The Tracking Board.com, στην επικείμενη live-action μεταφορά του ιστορικού comic strip στη μεγάλη οθόνη, τον μάγο Mandrake θα υποδυθεί ο Sacha Baron Cohen. Η Warner Bros έχει αναθέσει τη σκηνοθεσία στον Etan Cohen (TROPIC THUNDER, MADAGASCAR 2, MEN IN BLACK 3), πάνω σε σενάριο που έχουν γράψει οι David Peoples (BLADE RUNNER), Janet Peoples και Tom Wheeler (PUSS IN BOOTS).

O MANDRAKE THE MAGICIAN δημιουργήθηκε τον Ιούνιο του 1934, από τον θρυλικό Lee Falk, λίγο προτού δημιουργήσει το THE PHANTOM, και διανέμονταν από την King Features Syndicate. Το ημερήσιο strip τελείωσε τον Ιούλιο του 2013, οπότε και αποσύρθηκε από την ενεργό δράση ο σχεδιαστής του (και μετά το θάνατο του Falk, το 1999, σεναριογράφος του), Fred Fredericks, ενώ τα κυριακάτικα strips τελείωσαν το Δεκέμβριο του 2002. Ο Mandrake, πολύ πρόσφατα, έκανε την εμφάνισή του μέσα από τις σελίδες των τευχών της Dynamite, κάνοντας την αρχή στο KINGS WATCH, όπου συνεργάστηκε με άλλους χαρακτήρες της King Features, όπως είχε κάνει παλαιότερα και στο DEFENDERS OF THE EARTH, προκειμένου να σώσει τη Γη.

Δεδομένου ότι ο εν λόγω χαρακτήρας προηγείται του Superman κατά 4 χρόνια, θεωρείται από πολλούς ως ο πρώτος “υπερήρωας” της 9ης Τέχνης στις ΗΠΑ.