4 Kids Walk Into A Bank #1

Μέχρι πού μπορείς να βασιστείς στους φίλους σου;
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

4 Kids Walk Into A Bank #1

WriterMatthew RosenbergArtistTyler BossPublisherBlack Mask Studios

Τέσσερα παιδιά, μεταξύ έντεκα και δώδεκα χρόνων, ο Daniel, ο Pat, ο Walter και η Paige, καθένας με τη δική του προσωπικότητα και τις δικές του ιδιοτροπίες, έχουν μαζευτεί στο σπίτι της τελευταίας, για να ενώσουν τις δυνάμεις τους ενάντια σε έναν δράκο (role playing game στην τραπεζαρία – τί άλλο να θελήσει κανείς;). Σε μία συνηθισμένη μέρα, ενώ ο ανύπαντρος πατέρας της Paige καίει το φαγητό (ανύπαντροι γονείς αυτού του κόσμου, ενωθείτε!), τα παιδιά θα έρθουν αντιμέτωπα με τη σκληρή πραγματικότητα, όταν τέσσερεις κακοποιοί θα χτυπήσουν την πόρτα του σπιτιού και θα ζητήσουν να τον δουν.

Τα πράγματα δεν εξελίσσονται όπως θα περίμενε κανείς και η συνέχεια είναι κάτι ανάμεσα σε ιστορία ενηλικίωσης και αστυνομικό μυστήριο, το οποίο καλούνται να εξιχνιάσουν τέσσερα παιδιά, με το πείσμα που τα διακατέχει.

Πόσο βαθιά κρυμμένα μυστικά μπορεί να έχει ένας συνηθισμένος πατέρας και μέχρι πού μπορείς να βασιστείς στους φίλους σου για να σε υπερασπιστούν; Εύχομαι, μέχρι τέλους, όπως επίσης και ότι αυτό το comic θα βρει το δρόμο του προς τους αναγνώστες, γιατί αξίζει τον κόπο, τόσο για το ιδιαίτερο σχέδιο του, το σενάριο που αντιμετωπίζει με σοβαρότητα τους ανήλικους πρωταγωνιστές και κυνισμό τους σκληροτράχηλους εγκληματίες, όσο και για τους ιδιορρύθμους πρωταγωνιστικούς χαρακτήρες του, που έχουν δημιουργήσει μία ομάδα πιο δυνατή από τον καθένα ξεχωριστά (αγαπάμε το διαφορετικό), αλλά και γιατί η τετράδα των κακοποιών είναι σαν να γεννήθηκε ανάμεσα στις γραμμές του Trainspotting του Irvine Welsh.