Preacher S01E02

See
Snapshot Reviews: Για να μη χάνετε τις εξελίξεις των comic-related και animated τηλεοπτικών σειρών, φροντίζουμε να σας κρατάμε ενήμερους με σύντομα reviews κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Preacher

Season/EpisodeS01E02 WritersSeth Rogen, Evan Goldberg, Sam Catlin DirectorsSeth Rogen, Evan Goldberg CastDominic Cooper, Joseph Gilgun, Ruth Negga, Lucy Griffiths, W. Earl Brown, Ian Colletti NetworkAMC

Δεν μου τα λέει και πολύ καλά το τηλεοπτικό Preacher…

Μπορεί ο Joseph Gilgun να είναι απλά υπέροχος ως Cassidy και η Ruth Negga να έχει το τσαγανό που απαιτείται από την Tulip, όμως την επιλογή του Dominic Cooper για τον πρωταγωνιστικό ρόλο, την βρίσκω λίγο ατυχή. Είναι αρκετά μακριά από το πώς έχω στο μυαλό μου τον Jesse Custer, καθώς θυμίζει περισσότερο αστό από τη Νέα Υόρκη, όχι γέννημα θρέμμα του Τέξας. Και αυτό το μαλλί που αψηφά την βαρύτητα; Ας μην αρχίσω!

Αφήνοντας το βασικό cast στην άκρη, ας γράψω λίγα πράγματα για την πλοκή. Που δεν έχω και πολλά, μιας και αυτή εξελίσσεται αργά, με τον Jesse να ανακαλύπτει το εύρος των δυνατοτήτων του και την δράση να συνεχίζει να εξελίσσεται εντός μιας μικρής πόλης του Τέξας. Γεγονός λίγο παράδοξο, καθώς το comic που βασίζεται είναι γνωστό για το χαρακτήρα συνεχούς μετακίνησης που είχε. Παρά τη σχετική αυτή στατικότατα και τη νωχελική ανάπτυξη, το επεισόδιο αυτό είναι βαρυφορτωμένο με χαρακτήρες που οι αναγνώστες του comic ξέρουν τους λόγους για τους οποίους είναι σημαντικοί, όμως εδώ φαίνονται ελαφρώς περιττοί, με την παρουσία τους να μην συμβάλει σε κάποια εξέλιξη.

Βαρυφορτωμένο από τη μια, αργό από την άλλη – ένας συνδυασμός που δεν αποδίδει. Και αν συνυπολογίσουμε τον γενικότερο τόνο, που είναι πολύ πιο μαζεμένος από αυτόν του comic, βρίσκω τη μεταφορά αυτή ελαφρώς απογοητευτική μέχρι στιγμής. Άντε προχωράτε, μήπως και ζωντανέψουν τα πράγματα!