Civil War II #1

Μάλλον το έχουμε ξαναδεί το έργο...
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Civil War II #1

WriterBrian Michael BendisArtistDavid MarquezPublisherMarvel Comics

Η στιγμή ξαναέφτασε! Οι υπερήρωες ξαναχωρίζονται σε παρατάξεις και, διστακτικά αλλά αναπόφευκτα, ένας εμφύλιος ξαναξεκινάει. Μπορεί τα πάντα να γίνονται λιγότερο εντυπωσιακά με το πρόθεμα “ξανά”, αλλά με μια πρώτη ματιά το αποτέλεσμα δεν φαίνεται κακό.

Ναι, το αίτιο του πολέμου (ένας νεαρός Inhuman που προβλέπει το μέλλον) μοιάζει κάπως απογοητευτικό και, ναι, οι στρατηγικές επιλογές της Carol Danvers σε κάνουν να απορείς αν βρέθηκε στη θέση του υπερασπιστή της Γης επειδή είχε μέσο, αλλά ο Bendis γράφει τους εξαιρετικούς, ζωντανούς διαλόγους που έχει μετατρέψει σε σήμα κατατεθέν του, με αποτέλεσμα μια πολύ ευχάριστη ανάγνωση.

Το artwork του David Marquez και το coloring του Justin Ponsor, τα οποία αποτελούν και το βασικό highlight του τεύχους, προσδίδουν σε όλες τις σκηνές μια βαρύτητα που θα έδινε την εντύπωση ότι όντως κάτι πρόκειται να αλλάξει δραματικά, αλλά υπάρχει ένα βασικό πρόβλημα με το CIVIL WAR II: Το έχουμε ξαναδεί.

Η αδυναμία του CIVIL WAR II είναι πως όχι απλά αποτελεί sequel, αλλά στερείται και το επίκαιρο ζήτημα της επιλογής μεταξύ ασφάλειας και ιδιωτικότητας που έκανε το CIVIL WAR του Millar να ξεχωρίζει, παρά τα όποια ψεγάδια του.

Ελπίζω τα επόμενα τεύχη να με διαψεύσουν, όμως, για την ώρα, το CIVIL WAR II μοιάζει με ένα καλοσχεδιασμένο, καλογραμμένο comic, το οποίο δεν έχει να δείξει κάτι παραπάνω από υπερήρωες που παίζουν ξύλο.