A Month In Covers

May 2016

Καλώς ήρθατε, για ακόμη μια φορά, στη στήλη που εξυμνεί και εκθειάζει την Τέχνη του εξώφυλλου, την Τέχνη να πεις σε μια μόνο σελίδα αυτά που θες, την Τέχνη της πρώτης εντύπωσης και, στην τελική, την Τέχνη να ξεχωρίζεις σε μια θάλασσα από άλλα comics.

Αυτός ο μήνας έχει πολύ φρέσκο αίμα! Οκτώ στους έντεκα καλλιτέχνες (έχουμε και μια συνεργασία) είναι πρωτοεμφανιζόμενοι στη στήλη, αλλά όχι απαραίτητα στον χώρο. Ένα πολύ καλός αριθμός, που μας επιτρέπει να γνωρίζουμε όλο και περισσότερους καλλιτέχνες κάθε φορά. Όχι ότι δεν χαιρόμαστε ιδιαιτέρως με την επανεμφάνιση των Jenny Frison, David Aja και Mike Del Mundo. Κάθε άλλο, είναι πάντα ευπρόσδεκτοι. Τώρα που σας έκανα και το μικρό spoiler για τα επερχόμενα εξώφυλλα, πάμε να τα δούμε και αναλυτικά.

Afterlife With Archie #9

Alternate Cover Cover BArtist Dave DeVries Publisher Archie Comics

Heeeeere’s Jughead!

Θυμίζοντας την ΛΑΜΨΗ του Kubrick, η αηδιαστική όψη του φίλου του Archie, Jughead, αναγνωρίσιμου μόνο και μόνο από το σήμα κατατεθέν whoopie cap του, καταστρέφει τις παιδικές μας αναμνήσεις. Αν το συνδυάσουμε και με την αγάπη που έχει ο συγκεκριμένος ήρωας για το φαγητό, μας ανακατεύει και το στομάχι.

Το logo περιλαμβανει φεγγάρι και φερετράκι για το νούμερο, ενώνοντας την συνολική campy αισθητική.

Υ.Γ.: Αξίζει να τσεκάρετε το project του Dave Davries, όπου αποδίδει ρεαλιστικά παιδικές ζωγραφιές

Dejah Thoris #4

Artist NEN Publisher Dynamite Entertainment

Η καλλιτέχνης ΝΕΝ δηλώνει εικονογράφος που κάποιες φορές καταπιάνεται και με τα comics. Δεν την γνώριζα, μέχρι να δω το συγκεκριμένο εξώφυλλο, και ψάχνοντας γι’ αυτήν, επιβεβαίωσα αυτό που βλέπω. Υπέροχες λεπτομέρειες, άναρχες πινελιές από νερομπογιά και τέμπερες, θαυμάσια κίνηση, οπτικός πλούτος και ευαισθησία.

Κάτι μου λέει ότι θα την ξαναδούμε και στο μέλλον.

Empress #2

Alternate Cover Cover DArtist Mike Mayhew Publisher Marvel Comics (Icon)

Σαν τυπογραφικό λάθος μοιάζει η επικεφαλίδα EMPRESS στην κορυφή, καθώς θα ορκιζόταν κανείς ότι πρόκειται για εξώφυλλο του HEAVY METAL, και μάλιστα από περασμένη δεκαετία!

Παρ’ όλο το εμφανές 80s kitsch factor, έχει μια χρωματική αρμονία που δένει πολύ όμορφα με το logo και την περίτεχνη φιοριτούρα του. Το υπερβολικό χρυσαφί δάκρυ τονίζει την έκφραση της ηρωίδας που έχει αποδοθεί με επιτυχία.

Island #7

Artist Malachi Ward, Matt Sheean Publisher Image Comics

Διοχετεύοντας στοιχεία από τη δεκαετία του ’70, όπως την αγαπημένη ταινία LA PLANETE SAUVAGE, αλλά και από Moebius, το απόκοσμο αυτό εξώφυλλο σε καθηλώνει. Αποτελεί αναφορά στον Illustrated Man του Ray Bradbury, τον άνθρωπο που τα τατουάζ του είχαν κίνηση και έλεγαν το καθένα μια ιστορία, και καθώς το ISLAND είναι μια ανθολογία comics, πρόκειται για μια έξυπνη επιλογή.

Monstress #6

Artist Sana Takeda Publisher Image Comics

Την κυρία Sana Takeda ήθελα να την φιλοξενήσω στη στήλη πολλούς μήνες τώρα, αλλά πάντα δέκα άλλοι καλλιτέχνες την κρατούσαν στην απ’ έξω. Τη συμμετοχή της την οφείλει στην τρομακτική λεπτομέρεια που έχει το συγκεκριμένο εξώφυλλο, βαθιά μέσα, μέχρι τις κολώνες, όσο πάει το μάτι.

Το εντυπωσιακό άλογο χωρίς μάτια, με πούπουλα που γίνονται τρίχωμα και ραγισμένα μαρμάρινα πόδια, κυριεύει όλο το έργο.

Renato Jones: The One % #1

Artist Kaare Kyle Andrews Publisher Image Comics

Ο Kaare Kyle Andrews είναι κατηγορία από μόνος του! Σωστός χαμαιλέοντας, που μπορεί να σχεδιάσει με πολλά διαφορετικά στιλ, εδώ τον συναντάμε με το πιο γνώριμο του ύφος, το εκρηκτικό οπτικό tour de force.

O Renato Jones είναι ο τιμωρός του 1%, των πλουσιότερων ανθρώπων στη Γη, δηλαδή, που βλέπουμε εδω να κείτονται βουτηγμένοι στην ακολασία και τη διαφθορά τους. Το εκτυφλωτικά κίτρινο εξώφυλλο είναι στην πραγματικότητα wraparound και μπορείτε να το απολαύσετε ολόκληρο εδώ.

Revival #39

Artist Jenny Frison Publisher Image Comics

Με μια προσπάθεια να μας δείξει και άλλες πτυχές του ταλέντου της, η Jenny Frison αλλάζει αρκετά ύφος και τεχνοτροπία, όπως στο πρόσφατο παιδικό εξώφυλλο της για την ίδια σειρά. Εδώ, αφομοιώνει την ιαπωνική αισθητική και περνάει το έργο της από ένα φίλτρο πεπαλαιωμένου υφάσματος, ίσως μεταξιού, για να αναπαραστήσει την Amish γυναικεία φιγούρα με το σαμουράι σπαθί. Το logo παίρνει κάθετη θέση και χρωματισμό, όπως ταιριάζει στην τεχνοτροπία.

Και επειδή ξέρω ότι σας αρέσει, δείτε και ένα αφιέρωμα στα εξώφυλλα της κυρίας Frison.

Scarlet Witch #6

Artist David Aja Publisher Marvel Comics

Για τέταρτη φορά, ο τίτλος SCARLET WITCH κάνει την εμφάνιση του εδώ, χάρη φυσικά στον καλλιτέχνη David Aja.

Αυτή τη φορά, εμπνέεται, όπως είναι φανερό, από τον μεγάλο M.C. Escher, φτιάχνωντας μια όμορφη ψηφίδωση με την ομώνυμη ηρωίδα. Η τριάδα των χρωμάτων άσπρου-μαύρου-κόκκινου, που επέλεξε ο Aja από το πρώτο κιόλας τεύχος, βοηθάει στο παρόν eye-popping εξώφυλλο.

Superman: American Alien #7

Alternate Cover Cover BArtist Jock Publisher DC Comics

Ένας από τους καλύτερους cover artists (Νο 16 στο δικό μας Top 200 των καλύτερων εξώφυλλων!), o Jock, κάνει την πρώτη του εμφάνιση σε αυτήν εδώ τη στήλη, με ένα αφαιρετικό και minimal εξώφυλλο.

Χρησιμοποιώντας, ουσιαστικά, μόνο θολωμένο μπλε και κόκκινο, κάνει ολοφάνερο ότι πρόκειται για τον Superman, τόσο που το οικόσημο-σύμβολο στο στήθος, είναι, στην ουσία, αχρείαστο. Κάπως έτσι θα τον έπιανε και η ματιά μας, αν ποτέ περνούσε από δίπλα μας.

Vision #7

Artist Mike Del Mundo Publisher Marvel Comics

Ο – θα το λέω συνέχεια – φανταστικός Mike Del Mundo κατακλύζει της αισθήσεις μας, με αυτό το απαράμιλλης ομορφιάς εξώφυλλο!

Το κόκκινο που ρέει με μια τρισδιάστατη αντίληψη του χώρου και χαρίζει μοναδικό όγκο. Η συμβολική κίνηση των χεριών των Scarlet Witch(es), πρώην γυναίκας του Vision, που γραπώνουν την καρδιά του ανδροειδούς. Το logo που φέρει το χαρακτηριστικό πετράδι του ήρωα, αλλά και τις γραμμές της στολής του. Πραγματικά, θέλουμε και τίποτε άλλο;