House Of Penance #3

Ενδιαφέρον, όμορφο, αλλά υπερβολικά αργό
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

House Of Penance #3

WriterPeter J. TomasiArtistIan BertramPublisherDark Horse Comics

Η ανατριχιαστική και περίεργη ιστορία του Tomasi έφτασε στο τρίτο της τεύχος. Βρισκόμαστε στη μέση (αποτελείται από 6 κεφάλαια) και μέχρι στιγμής δεν μπορώ να πω ότι έχουμε καταφέρει να καταλάβουμε τι ακριβώς γίνεται.

Και αυτό γιατί προχωράει υπερβολικά αργά. Η εξέλιξη των χαρακτήρων παραμένει στάσιμη, εκτός από ένα ή δύο σκηνικά, τα οποία παραμένουν αρκετά περίπλοκα, περικυκλωμένα με ακόμη πιο πολλά ερωτηματικά. Η κυρία του σπιτιού φαίνεται να “βλέπει” πνεύματα, φαντάσματα και διάφορα δαιμόνια, να εισέρχονται στο σπίτι της από την παραμικρή χαραμάδα. Εκεί, δικαιολογώ και τη συνεχή κατασκευή και αναδόμηση του σπιτιού της.

Από τα καινούρια γεγονότα που συμβαίνουν, είναι η επίσκεψη της αδερφής της μυστήριας μαυροντυμένης γυναίκας – η οποία τυχαίνει να είναι ντυμένη στα λευκά – και το ότι ο αινιγματικός καβαλάρης από το πρώτο τεύχος, τυχαίνει να είναι εξαίσιος ξυλουργός. Υπάρχει μία ένταση και σύνδεση μεταξύ των δύο αυτών χαρακτήρων, και θεωρώ πως η υπόθεση θα εξελιχθεί γύρω από το σκοτεινό, γεμάτο αίμα, παρελθόν τους.

Το σχέδιο, πάντως, παραμένει αψεγάδιαστο και μαγευτικό. Τέλος.