Lumberjanes/Gotham Academy #1

Η αρχή μιας πολύ ωραίας περιπέτειας

Όταν πρωτοπήρα στα χέρια μου το LUMBERJANES/GOTHAM ACADEMY, δεν πολυπρόσεξα τον τίτλο. Το εξώφυλλο ήταν τόσο όμορφο, που μου έφτανε για να ξεκινήσω να το διαβάζω. Και μετά ανακάλυψα περί τίνος πρόκειται.

Το LUMBERJANES/GOTHAM ACADEMY είναι ό,τι λέει ο τίτλος. Ένα crossover των δύο σειρών, με ορισμένα μέλη των δημιουργικών ομάδων τους, αλλά και νέους δημιουργούς. Χωρίς να έχω παρακολουθήσει από κοντά τις δύο σειρές, τα τεύχη που έχω διαβάσει μου έχουν φανέι πολύ ενδιαφέροντα, ιδίως όσον αφορά το LUMBERJANES, που το βρίσκω πανέμορφο επίσης. Αν και δεν είχα καμία ιδέα πως θα μπορούσαν να συνδυαστούν οι δύο σειρές, ήμουν ενθουσιασμένη για αυτό που επρόκειτο να διαβάσω.

Και ο ενθουσιασμός μου δεν πήγε άκλαφτος, καθώς το LUMBERJANES/GOTHAM ACADEMY #1 είναι μια πολύ καλή αρχή σειράς. Η ιστορία ξεκινάει με τις Olive Silverlock and Maps Mizoguchi, να ανακαλύπτουν πως η Professor MacPherson έχει εξαφανιστεί, και μαζί με την υπόλοιπη ομάδα ντετέκτιβ, αποφασίζουν να ερευνήσουν την πιθανή απαγωγή της. Παράλληλα, στο Miss Quinzella Thiskwin Penniquiqul Thistle Crumpet’s Camp for Hardcore Lady Types, εξαφανίζεται η αρχηγός των προσκόπων, Rosie, και οι Lumberjanes ξεκινούν επίσης την έρευνα. Οι δύο ομάδες συναντιούνται στο δάσος, όπου πέφτουν πάνω σε σκοτεινές μορφές του και το τεύχος τελειώνει σε ένα κάπως απότομο cliffhanger.

0a9dc0b35f5dcf5c042347a28d384854._SX640_QL80_TTD_

Δυνατό first issue. Κατ’ αρχάς, λάτρεψα το πως τα δύο comics δέθηκαν αβίαστα και οι ηρωίδες φάνηκαν να ταιριάζουν μαζί, στον ίδιο κόσμο. Θα χαρώ πολύ να δω πως θα εξελιχθούν οι σχέσεις τους στη συνέχεια, και περιμένω με χαρά φιλίες και love stories μεταξύ Detectives και Lumberjanes. Το comic διατηρεί μια σωστή αναλογία χιούμορ και μυστηρίου και η ιστορία είναι στημένη σωστά, χωρίς να είναι μόνο μια σειρά από gags και references στις αρχικές σειρές, πράγμα που φοβόμουν. Οι διάλογοι είναι εύστοχοι, αστείοι, και το μυστήριο που ξεκινάει φαίνεται πολλά υποσχόμενο.

Για να παραπονεθώ και λίγο, ο ρυθμός είναι πολύ αργός στην αρχή, ενώ ύστερα όλα συμβαίνουν ΠΟΛΥ γρήγορα. Ομολογώ πως θα ήθελα λίγο περισσότερο χρόνο αφιερωμένο στη συνάντηση των δύο universes. Επίσης, για εμένα που δε γνωρίζω καλά τους διαφορετικούς χαρακτήρες, η έλλειψη παρουσίασης των πρωταγωνιστών είναι λίγο ενοχλητική, καθώς δεν κατάφερα να δεθώ πολύ μαζί τους ως το τέλος του comic. Εδώ να σημειώσω πως οι συγγραφείς δεν κάνουν τις συστάσεις, οπότε, για όποιον δεν έχει διαβάσει καμία από τις δύο σειρές, το comic δεν πρέπει να βγάζει ιδιαίτερο νόημα.

LumberjanesGothamAcademy-001-B-Subscription-Kelly-NicholeMatthewssocial_1

Το σχέδιο είναι πολύ καλό και είναι το πρώτο πράγμα που με τράβηξε στο comic. Ομολογώ πως ήταν περίεργο να βλέπω τις Lumberjanes σε άλλο στιλ από το original, που ΛΑΤΡΕΥΩ, αλλά οι δημιουργοί έκαναν καλή δουλειά. Όσον αφορά το Gotham Academy, πέρα από τα χαρακτηριστικά στοιχεία των πρωταγωνιστών, το σχέδιο δεν έχει καμία σχέση με αυτό της original σειράς. Το character design είναι εξαιρετικό, τα μελάνια είναι δυναμικά, και το σύνολο ανεβαίνει πολύ, με τη βοήθεια της εξαιρετικής παλέτας, που δίνει ωραία δυναμική. Όμορφα ντεκόρ με λεπτομέρεια, καλοδουλεμένα panels, και συνολικά το σχέδιο δένει έυστοχα τους δύο κόσμους.

Το LUMBERJANES/GOTHAM ACADEMY #1 μοιάζει να είναι η αρχή μιας πολύ ωραίας περιπέτειας. Ωραίοι χαρακτήρες, καλό story, όμορφο σχέδιο… Τα έχει όλα. Για όσους δεν γνωρίζουν τις σειρές, θα πρότεινα να τις εξερευνήσουν πριν το διαβάσουν. Για τους υπόλοιπους, το προτείνω χωρίς επιφυλάξεις.