Flying Witch S01E09

The Day After Tomorrow Is Today
Snapshot Reviews: Για να μη χάνετε τις εξελίξεις των comic-related και animated τηλεοπτικών σειρών, φροντίζουμε να σας κρατάμε ενήμερους με σύντομα reviews κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Flying Witch

Season/EpisodeS01E09 WriterChihiro Ishizuka DirectorKatsushi Sakurabi CastEri Suzuki, Minami Shinoda NetworkCrunchyroll

Ακόμη ένα όμορφο anime, που θα αγαπήσουν όσοι είναι λάτρεις της μαγείας σε ένα κόσμο που λειτουργεί σε ρεαλιστικά πλαίσια. Σαν ένα γνήσιο slice of life, αφηγείται την καθημερινή ζωή της έφηβης μάγισσας Kowata Makoto, με αρκετή δόση φαντασίας και χιούμορ. Ξεκαρδιστικά στιγμιότυπα διαδέχονται καθημερινούς διαλόγους, ενώ ο σκηνοθέτης σκιαγραφεί τους πρωταγωνιστές με ανθρώπινο τρόπο, είτε έχουν μαγικές ιδιότητες είτε όχι.

Το animation είναι αρκετά αξιόλογο, ενώ όλο το anime διακατέχεται από μια ευχάριστη και σκανδαλιάρικη νότα, που, σε τελική ανάλυση, αφήνει τον θεατή με μια γλυκιά αίσθηση ευχαρίστησης και γαλήνης. Αυτό που μου άρεσε πιο πολύ, είναι η προσωπικότητα της Makoto, της μικρής μαγισσούλας, η οποία παρασύρεται από τον ενθουσιασμό της και τη διάθεσή της να ανακαλύψει τον κόσμο.

Οι κωμικές στιγμές, δείχνουν την αφέλεια και την παιδική αθωότητα που την διακατέχει, καθώς και την παρορμητική φύση της, η οποία την οδηγεί σε ανορθόδοξα συμπεράσματα. Η ομορφιά του anime έγκειται κυρίως στο γεγονός ότι μας προτρέπει να δούμε τον κόσμο μέσα από τα μάτια της Makoto, σαν να τον αντικρίζουμε για πρώτη φορά, και να αντιληφθούμε ότι η πραγματική μαγεία βρίσκεται γύρω μας.