Action Comics #957

Blast from the past!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Action Comics #957

WriterDan JurgensArtistPatrick ZircherPublisherDC Comics

Όσες φορές κι αν έχω ακούσει την έκφραση “blast from the past”, πραγματικά δεν πιστεύω ότι την έχω βιώσει τόσο πολύ, όσο στο νέο τεύχος του ACTION COMICS! Πρώτα απ’ όλα, έχει ξανά τριψήφια αρίθμηση. Επίσης, το γράφει ο Dan Jurgens, ο άνθρωπος που έχει συνδέσει το όνομά του με τον Superman των 90s. Και τέλος, βλέπουμε πράγματα που τα είχαμε ξαναζήσει, αρκετά χρόνια πριν: Superman εναντίον Lex Luthor! Instant ξύρισμα με heat vision! Ένας δεύτερος, μυστήριος Clark Kent! Και, φυσικά, ο αγαπημένος villain του Jurgens (δε θα πω παραπάνω)!

Το ACTION COMICS #957, λοιπόν, ακολουθεί μια συνταγή που έχουμε ξαναδεί από τη DC: την “ξέρουμε τι θέλετε και θα σας τα δώσουμε όλα”! Όσο κι αν αποτελεί fan service, όμως, κατά πόσο εξυπηρετεί την ποιότητα μιας (νέας, θυμίζω) ιστορίας;

Το νέο τεύχος του ACTION COMICS επαναφέρει ουσιαστικά τον pre-FLASHPOINT Superman στον ρόλο του, με αφορμή την εμφάνιση του Lex Luthor, ο οποίος διεκδίκησε πρώτος τον ίδιο ρόλο. Μην ξεχνάμε ότι ο τρέχων Luthor είναι επίσημο μέλος της Justice League και πως έχει και κάποια διάθεση για καλό μέσα του. Αλλά προσπαθήστε να το πείτε στον Superman, ο οποίος έχει γνωρίσει κάποιον άλλο Lex.

Δεν ξέρω αν τελικά ο Luthor θα αναλάβει τον ρόλο του villain ή του ήρωα (οι φήμες λένε πως θα πρωταγωνιστήσει στο ACTION COMICS), αλλά ακόμη κι αν όλα όσα είδα στο τεύχος ήταν η κλασική superhero παρεξήγηση, το απόλαυσα. Ο Jurgens γνωρίζει καλά να γράφει για τον Superman (ειδικά αυτόν τον Superman) και το σχέδιο του Patrick Zircher κόβει την ανάσα στις σκηνές δράσης – κι ας χάνει στις πιο ήσυχες στιγμές.