Outcast S01E02

(I Remember) When She Loved Me
Snapshot Reviews: Για να μη χάνετε τις εξελίξεις των comic-related και animated τηλεοπτικών σειρών, φροντίζουμε να σας κρατάμε ενήμερους με σύντομα reviews κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Outcast

Season/EpisodeS01E02 WritersRobert Kirkman, Jeff Vlaming DirectorHoward Deutch CastPatrick Fugit, Philip Glenister, Wrenn Schmidt, Avis-Marie Barnes, Gabriel Bateman, Ben Bean, Miller Carbon NetworkFox

Ο Kyle βασανίζεται από ενοχές για την κατάσταση της μητέρας του και πείθει τον Reverend Anderson να κάνουν μία ανέλπιστη προσπάθεια να τη σώσουν. Παράλληλα, με τη βοήθεια της Megan, προσπαθεί να αποκτήσει κάποια επαφή με την κόρη του. Οι σκηνές με τη μητέρα του Kyle, όταν ήταν ακόμα ο εαυτός της, είναι γεμάτες φως και προσδίδουν μία ιδιαίτερη μελαγχολία σε όλο το επεισόδιο, ενώ οι απότομες εναλλαγές με τα βίαια γεγονότα που ακολούθησαν, σε φέρνουν πιο κοντά σε έναν, κατά τα άλλα, αρκετά απρόσιτο πρωταγωνιστή.

Πολλά τα μέτωπα στα οποία αγωνίζεται ο ήρωας, επομένως, αλλά και το φινάλε του επεισοδίου προϊδεάζει ότι, παράλληλα, και στο δαιμονικό μέτωπο υπάρχει έντονη κινητοποίηση και συγκεκριμένο σχέδιο (ετοιμάστε τους αγιασμούς σας!).

Όταν ολοκληρώθηκε το πρώτο επεισόδιο αναρωτήθηκα πώς θα προχωρήσει αυτή η σειρά, όταν σχεδόν όλο το περιεχόμενο του πρώτου volume του comic στο οποίο βασίζεται, παρουσιάστηκε τόσο νωρίς. Και η απάντηση ήρθε με το δεύτερο επεισόδιο, όπου το βάρος δόθηκε στην ανάπτυξη των χαρακτήρων και η δράση περιορίστηκε αρκετά, χωρίς να λείπουν οι συναισθηματικές εντάσεις.

Ένα σκοτεινό comic ενέπνευσε μία εξίσου σκοτεινή και αγωνιώδη σειρά, που έχει προσεγμένη σκηνοθεσία και casting και όπου το σφιχτό μοντάζ και η ατμοσφαιρική φωτογραφία, προσπαθούν να αντιπαρέλθουν το σχέδιο του Azaceta και ως ένα βαθμό το καταφέρνουν. (Είπαμε, δεν γίνονται και θαύματα, όχι τουλάχιστον σύμφωνα με αυτό το post.)