Vote Loki #1

Το House Of Cards της Marvel;
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Vote Loki #1

WriterChristopher HastingsArtistLangdon FossPublisherMarvel Comics

Κυκλοφόρησε το πολυδιαφημισμένο πρώτο τεύχος του VOTE LOKI και οι αντιδράσεις ποικίλουν. Είναι μια αδιάφορη απόπειρα να προσδώσει ενδιαφέρον στον νέο, “καλό” Loki; Είναι μια προσεγμένη προσέγγιση στο πολιτικοκοινωνικό γίγνεσθαι των ΗΠΑ εν όψει των προεδρικών εκλογών; Μήπως είναι κάτι εντελώς άλλο;

Ο Loki που υπάρχει μετά τα γεγονότα του SECRET WARS, είναι αυτός που γνωρίσαμε μέσα από τις σελίδες του AGENT OF ASGARD και έκανε και guest εμφανίσεις στο MS. MARVEL, καθώς ο κλασικός mastermind/κακός Loki δεν υφίσταται πλέον σε φυσική μορφή. Παραμένει trickster, αλλά είναι ειλικρινής ψεύτης, όπως βλέπουμε και στο πάρον comic, όπου μετά την εισαγωγή ενός δευτερεύοντα χαρακτήρα (ένα κοριτσάκι που είναι πλέον ρεπόρτερ και θέλει να τον εκδικηθεί, γιατί το παλιό “εγώ” του Loki είχε καταστρέψει το σπίτι της), εμφανίζεται σαν από μηχανής θεός, εν μέσω ενός debate, στο οποίο η Hydra πήγε να μακελέψει τους δύο υποψήφιους προέδρους.

Αφού σώζει την κατάσταση, σε παγκόσμια ζωντανή μετάδοση, άπαντες αναρωτιούνται αν έχει γίνει ήρωας. Τότε, του ρίχνουν τη χαζή ερώτηση “ποιόν θα ψήφιζες από τους δύο υποψηφίους” και χασκογελώντας απαντάει κανέναν, φυσικά! Επειδή τους θεωρεί κακούς ψεύτες! Και κάπως έτσι, μπαίνει μπρος η πιο αλλόκοτη καμπάνια διεκδίκησης προεδρίας των ΗΠΑ, από τον θεό της απάτης, ο οποίος υπόσχεται πως θα είναι καλός και ειλικρινής απατεώνας, εν αντιθέσει με τους διπρόσωπους υποψηφίους!

Πρόκειται για μία αρκετά ενδιαφέρουσα, πλην τολμηρή, αρχή, που θίγει το μείζον θέμα της κατοχής όπλου στις ΗΠΑ, καθώς και τον ιανόμορφο χαρακτήρα του πολιτικού γίγνεσθαι. Και όλα αυτά, με σχέδιο που παραπέμπει σε indie comic ή BD και καλοδεμένο σενάριο, τα οποία αξίζουν την προσοχή σας.