The Spider King

Το υπέροχο αποτέλεσμα μία επιτυχημένης καμπάνιας
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

The Spider King

WriterJosh VannArtistSimone D' ArminiPublisherΑυτοέκδοση

Η καμπάνια του THE SPIDER KING στο Kickstarter έληξε με επιτυχία, πριν από περίπου 2,5 χρόνια, συγκεντρώνοντας 25 χιλιάδες δολάρια και την προσμονή των fans για ένα πολλά υποσχόμενο και πανέμορφο graphic novel. Η αναμονή παραήταν μεγάλη, αλλά όταν κατέφθασε το βαρύ τομάκι, η ικανοποίηση, μετά από ένα sci-fi/viking ξεφύλλισμα, ήταν αρκετή, ώστε να αυξήσει τον ενθουσιασμό και να οδηγήσει στην άμεση ανάγνωση.

O βασιλιάς Hrolf έρχεται αντιμέτωπος με τον κατακτητή θείο του, Aarek. Vikings και βία. Θείος και ανίψι οδηγούνται σε μία βραδινή μάχη στο δάσος. Meanwhile, η πριγκίπισσα Sigrid, κόρη ενός από τους συμμάχους του Hrolf, αποφασίζει να δολοφονήσει τον Aarek. Όταν, βέβαια, αρχίζουν και πέφτουν διαστημόπλοια στη Γη, τα πράγματα μπλέκονται και οι vikings θα έρθουν αντιμέτωποι με μια τεράστια απειλή.

Το artwork είναι σίγουρα ο κυριότερος λόγος που μπορεί να ώθησε κάποιον να κάνει back το project στο Kickstarter, μιας και το σχέδιο του Simone είναι τρομερό. Bold inking και γενικότερα σχέδιο με πολύ ιδιαίτερο ύφος (ας πούμε ότι ο Mignola συναντά την εναλλακτική του πλευρά, με cult cartoon επιρροές). Το coloring είναι επίσης καλό, με ωραίες επιλογές χρωμάτων, δίνοντας την σωστή ατμόσφαιρα σε κάθε σκηνή.

Η ιστορία είναι ελαφριά μεν, αλλά σε κάθε περίπτωση το ΤΗΕ SPIDER KING σε κρατάει, πετυχαίνοντας το σκοπό του. Ένα fun ανάγνωσμα, gore, σούπερ σχέδιο, vikings με alien tech (oh yeah!) και μία περιποιημένη έκδοση (μπόλικο fan art και δύο short stories).

Warning: Στην σελίδα τους στο Facebook, έγραψαν ότι πάνε για sold out, άρα ίσα-ίσα που προλαβαίνετε!