Mayhem & Magic: The Reliquary Series #1

Ούτε στη φυλακή δεν θα διάβαζα τη συνέχεια!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Mayhem & Magic: The Reliquary Series #1

WritersSarah Fine, Alex De CampiArtistDennis CaleroPublisherJet City Comics

Κλέφτης κλέβει κούκλα από εστιατόριο. Απλό, ε; Όταν, όμως, η κούκλα είναι μαγικό κειμήλιο, τη φυλάνε μάγοι και ανήκει στον αρχιμαφιόζο μαγαζάτορα, τότε η δουλεία που αρχικά φαινόταν εύκολη, αποδεικνύεται μπελάς. Μπλεγμένος πια, ο Asa Ward πρέπει να συνεργαστεί με τον αρχιμαφιόζο, τον οποίο μόλις λήστεψε, για να σώσει τη ζωή της αγαπημένης του… σκύλας, που μόλις απήχθη.

Αυτό είναι το plot του πρώτου από τα τέσσερα τεύχη του limited series MAYHEM AND MAGIC: THE RELIQUARY SERIES. Μιας σειράς μυστηρίου, με μεταφυσικά στοιχεία, γραμμένης από τη δημοφιλή συγγραφέα dark fantasy, Sarah Fine (προσωπικά δεν τη γνώριζα, αλλά στο google λέει ότι δυο βιβλία της έχουν γίνει best-seller, το ίδιο βέβαια ισχύει και για τις Μαντά-Δημουλίδου) και την Alex De Campi. Τελικά, όμως, έχουμε χιλιοειπωμένα νουάρ κλισέ και τα τέταρτα ξαδέρφια του Harry Potter, σε μια ιστορία με πλοκή νηπιαγωγείου. Πραγματικά, αν το 1/4 της ιστορίας είναι αυτό, γιατί να περιμένω κάτι καλύτερο στα επόμενα τρία τεύχη;

Το σχέδιο υπογράφει ο Denis Calero και όχι μόνο δεν σώζει την κατάσταση, αλλά υπάρχουν panels που μοιάζουν κατώτερα από δουλειές που έχω δει σε ερασιτεχνικά εγχειρήματα. Ο χρωματισμός και ιδίως η αποτύπωση των “άμπρα κατάμπρα” είναι καλός, αλλά η τελική εικόνα δεν βελτιώνεται.

Μην μακρηγορώ. Ακόμη και στη φυλακή, δεν θα διάβαζα τη συνέχεια. Αν δεν έχετε να κάνετε κάτι καλύτερο, όπως ταξινόμηση χρησιμοποιημένων εισιτηρίων ΜΜΜ κατά ημεροχρονολογία ακύρωσης, διαβάστε το και αν διαφωνήσετε, γράψτε στα σχόλια. (Αν συμφωνήσετε, και πάλι γράψτε, κουβέντα να γίνεται.)