Tank Girl: Two Girls One Tank #2

Ο σουρεαλισμός χτυπάει κόκκινο!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Tank Girl: Two Girls One Tank #2

WriterAlan MartinArtistBrett ParsonPublisherTitan Comics

Το TANK GIRL: TWO GIRLS ONE TANK αποτελεί τη νέα, τετράτευχη ιστορία των περιπετειών του ιδιαίτερου κοριτσιού. Στο πρώτο τεύχος, μάθαμε ότι το αγαπημένο όχημα-σπίτι-ταπάντα του Tank Girl, αδιευκρίνιστο πώς, βρέθηκε σε μια γκαλερί προς πώληση. Η καταπιεσμένη γκαλερίστα, σε μια κρίση ταυτότητας, αποφάσισε να υποκαταστήσει το Tank Girl και να υπεξαιρέσει το όχημα. Το αυθεντικό Tank Girl αποφασίζει να βρει νέο tank, με τη βοήθεια του μεταλλαγμένου καγκουρό εραστή της και της ψυχικά διαταραγμένης φίλης της. Όπως είναι επόμενο τα πράγματα πάνε στραβά.

Σε αυτό το τεύχος, στρατός και αστυνομία κυνηγού  το ορίτζιναλ και το “μαϊμου” Tank Girl και, φυσικά, όλα μπλέκονται. Εν τέλει, η απομίμηση Tank Girl φαίνεται να είναι μια φίλη από τα παλιά και το τεύχος κλείνει με ένα reunion, καθώς εμφανίζεται και το Jet Girl! Ο σουρεαλισμός χτυπάει κόκκινο στο εξωφρενικό σενάριο.

Πραγματικά, χιούμορ και δράση είναι τόσο συμπυκνωμένα σε αυτές τις 20 σελίδες, που νομίζεις ότι διάβασες δύο τεύχη. Το σχέδιο είναι διασκεδαστικό και καλοδουλεμένο, αλλά κυρίαρχο στοιχείο του είναι οι λεπτομέρειες κάθε panel ή σελίδας, καθώς, σχεδόν πάντα, υποβόσκουν σημεία που απογειώνουν την αφήγηση και φυσικά τη χιουμοριστική διάθεση.

Εν ολίγοις, το TANK GIRL: TWO GIRLS ONE TANK #2 μας φέρνει αριστοτεχνικά στο μέσον της ιστορίας του mini series και μας προδιαθέτει για την εκρηκτική συνέχεια. Αν είστε φαν του υπερρεαλιστικού χίουμορ και των υπερβατικών καταστάσεων, το καταιγιστικό αυτό τεύχος θα σας κερδίσει, καθώς η αντισυμβατικότητα συναντά το splatter και το dada. Αν αποστρέφεστε όλα τα παραπάνω, μην το διαβάσετε. Θα σας χαλάσει και είναι κρίμα, όχι για σας, για το comic.