Imperium #16

Kλασικό παράδειγμα σειράς που τελειώνει χωρίς να ολοκληρώνεται
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Imperium #16

WriterJoshua DysartArtistKhari EvansPublisherValiant

Το IMPERIUM ήταν η πρώτη πραγματική μου επαφή με το Valiant Universe. Οι προσδοκίες μου ήταν υψηλές, μιας και πάντα μου άρεσαν οι ιστορίες με “δικτάτορες που έχουν καλές προθέσεις”.

Στο τελευταίο τεύχος της, η σειρά μάς παρουσιάζει τη μεγάλη σύγκρουση του Toyo Harada με την εκλεκτή του προστατευόμενη. H Livewire, έχοντας καταλάβει (;) τις συνέπειες των πράξεων του παλιού της μέντορα, συμμαχεί με το Project Rising Star για να τον πολεμήσει. Το αποτέλεσμα της σύγκρουσης δείχνει το νέο status quo της σχέσης των δύο χαρακτήρων.

Το IMPERIUM είναι ένα κλασικό παράδειγμα σειράς που τελειώνει χωρίς να ολοκληρώνεται. Δεν ξέρω αν ήταν θέμα πωλήσεων ή λόγω του επερχόμενου event, 4001AD, όμως ο τρόπος που κλείνει είναι βιαστικός, κατά πολύ ασαφής και τελικά μη ικανοποιητικός. Έχεις την εντύπωση ότι, ενώ οι δημιουργοί ήταν πάνω στη μάχη Harada-Livewire, τους ειδοποίησαν ότι η σειρά κόβεται.

Συνολικά, πάντως, δε θα έλεγα ότι με απογοήτευσε. Έδωσε ό,τι μπορούσε να δώσει, με τα δεδομένα που είχε, τόσο σε επίπεδο σεναρίου από τον Joshua Dysart όσο και σχεδίου από τον Khari Evans. Οπωσδήποτε περιμένω τη συνέχεια της ιστορίας των ηρώων, έστω και σε νέο τίτλο!