Civil War II: Choosing Sides #1

Άλλη μια αδιάφορη Marvel ανθολογία
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Civil War: Choosing Sides #1

WritersDeclan Shalvey, Brandon Easton, Chad Bowers, Chris SimsArtistsDeclan Shalvey, Paul Davidson, Leonardo RomeroPublisherMarvel Comics

Γιατί κάθε φορά που έχει κάποιο event η Marvel εγώ την πατάω και καταλήγω με μια αδιάφορη ανθολογία στα χέρια; Το CHOOSING SIDES #1 αποτέλεσε μια ακόμη αδιάφορη εμπειρία που επιχειρεί να επεκτείνει και σε δευτερεύοντες χαρακτήρες τον εμφύλιο πόλεμο των πρωτοκλασάτων superheroes, με τρεις ιστορίες: μία με τον Nick Fury, μία με τον Night Thrasher και μία με την ομάδα Damage Control.

Ακόμη κι αν χαρακτηρίσω τις ιστορίες αυτές περιφερειακές, πάντως, είμαι υπερβολικός. Γιατί ο Fury (για κάποιο λόγο ο Nick Fury του Ultimate Universe – τι έχασα πάλι;) αντιμετωπίζει πάλι την εσωτερική αντιπολίτευση στη S.H.I.E.L.D., ο Night Thrasher τρέχει πέρα-δώθε, κατά τη διάρκεια της εισβολής του Celestial που είδαμε στο πρώτο τεύχος του CIVIL WAR II #1, και οι Damage Control περνούν περισσότερη ώρα με τα λογιστικά τους, παρά με το να συμμαζέψουν μετά τα ασυμμάζευτα του απόηχου της μάχης.

Βαρέθηκα. Και βαρέθηκα πολύ. Κάθε ιστορία, βέβαια, είχε και κάποια θετικά, αλλά το να ψάχνω στα συντρίμμια για επιζώντες δεν είναι δική μου δουλειά – είναι της ομάδας Damage Control. Τουλάχιστον, μου λύθηκε η περιέργεια για το αν ο Declan Shalvey είναι εξίσου καλός writer όσο και artist – δεν είναι κακός, δεδομένου του υλικού που του δόθηκε. Αλλά μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος τι δουλειά έχει ο Samuel-Jackson-Nick-Fury σε μια ιστορία του CIVIL WAR II;