Weird Detective #1

Ιδιόρρυθμη ακροβασία ανάμεσα στο horror και το crime noir
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Weird Detective #1

WriterFred Van LenteArtistGuiu VilanovaPublisherDark Horse Comics

Οι δρόμοι της Νέας Υόρκης μαστίζονται από εγκλήματα, το μοτίβο των οποίων αδυνατεί να αντιληφθεί ο μέσος ντετέκτιβ. Μία φρίκη πέρα από κάθε φαντασία κρύβεται στις λεπτομέρειες και ο μόνος ικανός να την αντιμετωπίσει δεν είναι καν “κανονικός” άνθρωπος. Ο ντετέκτιβ Sebastian Greene είναι πολλά περισσότερα από αυτά που φαίνονται και η σχέση του με αυτούς που προκαλούν τη φρίκη είναι και το κλειδί για την αντιμετώπισή της.

Ακροβατώντας ανάμεσα στα είδη του horror και του crime noir, ο Fred Van Lente εμπνέεται από την αξεπέραστη μυθολογία του H.P. Lovecraft, κλείνει το μάτι στους καθαρολόγους του τρόμου (εντάσσοντας στην ιστορία του αστεϊσμούς από τα crime dramas της pop κουλτούρας) και παραδίδει στον αναγνώστη ένα χορταστικό σετάρισμα 44 σελίδων που δεν αφήνει καμιά αμφιβολία για το τι ακριβώς πρόκειται και πώς σκοπεύει να αναπτύξει τη σειρά.

Αν και το σχέδιο του Guiu Vilanova δεν ανήκει στο είδος εκείνο που θα με εντυπωσίαζε με την πρώτη ματιά, εξυπηρετεί πλήρως τις ανάγκες της ιστορίας, διαλύοντας κάθε ένσταση ή αμφιβολία επ’ αυτού στο δεύτερο μισό του comic, όταν και αποκαλύπτεται η πραγματική φύση των πραγμάτων.

Συστήνεται τόσο στους λάτρεις του horror όσο και σε εκείνους του crime noir, αρκεί οι δεύτεροι να είναι έτοιμοι να δεχθούν μία εναλλακτική χρήση των στερεοτύπων του είδους, και, φυσικά, το μπόλιασμα με το υπερφυσικό στοιχείο.