Tales From The Darkside #1

Από τους δημιουργούς του Locke & Key

Η ιστορία πίσω από το comic, έχει – εν συντομία – ως εξής: Το CW προσέλαβε τον Joe Hill να γράψει το revival της κλασικής τηλεοπτικής σειράς TALES FROM THE DARKSIDE. Τελικά, το κανάλι αποφάσισε να μην προχωρήσει στην παραγωγή του και ο Hill μαζί με τον συνεργάτη του από το LOCKE & KEY, Gabriel Rodriguez, πήραν κάποια από τα υποβληθέντα σενάρια και, με τη βοήθεια του Michael Benedetto (ο οποίος πιστώνεται τη διασκευή), τα μετέτρεψαν σε ένα mini series τεσσάρων τευχών, για την IDW.

Το comic επικεντρώνεται σε έναν ανέμελο και μάλλον ανεύθυνο έφηβο, τον Ziggy, ο οποίος δε δίνει δεκάρα για τις σπουδές του και τρέχει από πάρτι σε πάρτι. Προκειμένου να μην “κοπεί”, ένας καθηγητής του θα τον αναγκάσει να βοηθήσει μια όμορφη συμφοιτήτριά του στην υλοποίηση ενός θεατρικού project. Ο Ziggy θα το διασκεδάσει όσο τίποτα, θα συνδεθεί ερωτικά με την πιτσιρίκα κι εκεί που πιστεύει ότι τη γλίτωσε, θα ανακαλύψει το τι σημαίνει πραγματικά προβλήματα: μία μέρα, κατά τη διάρκεια της βάρδιάς του ως ναυαγοσώστης σε μια πισίνα, θα πάρει έναν υπνάκο, με αποτέλεσμα να πνιγεί μια λουόμενη. Αν και εν τέλει θα αθωωθεί, χάρη στις διασυνδέσεις της απόμακρης και επικριτικής μητέρας του, στο μεταξύ όλοι οι κοντινοί του άνθρωποι θα απομακρυνθούν. Τα προβλήματα για τον Ziggy μόλις ξεκινούν, καθώς, σαν από κάποιο είδος κοσμικού karma, θα ανακαλύψει ότι όποιον κοιτάζει στο πρόσωπο, αυτός βυθίζεται σε έναν ανεξήγητο ύπνο. Πριν καλά-καλά καταλάβει τι συμβαίνει, ένα κοντινό πρόσωπο της νεκρής ζητάει εκδίκηση και το πιο αγαπημένο πρόσωπο στη ζωή του ίσως να πληρώσει το τίμημα της δικής του θανάσιμης ανευθυνότητας.

Αυτή είναι η ιστορία του συγγραφέα Joe Hill, κι αν δεν σας φαίνεται υπερ-πρωτότυπη, αυτό συμβαίνει γιατί δεν είναι! Όμως δεν είναι καν αυτός ο στόχος. Χτίζοντας με μαεστρία στις πρώτες σελίδες τον χαρακτήρα του Ziggy, ο Hill πετυχαίνει την εμπλοκή (αν όχι την ταύτιση) του αναγνώστη με τον πρωταγωνιστή, με αποτέλεσμα, όταν ξεκινάει η δράση, να έχεις ήδη ανέβει στο τρένο της ιστορίας κι όταν τελειώνει το πρώτο τεύχος, να συνειδητοποιείς πόσο σου άρεσε και να αδημονείς για τη συνέχεια!

tales_from_the_darkside_001_009

Μεγάλο κομμάτι αυτής της επιτυχίας οφείλεται και στο σχέδιο του Gabriel Rodriguez, η λεπτομέρεια του οποίου αναδεικνύει τόσο την επιθυμητή ατμόσφαιρα, όσο και τις εξαίσια αποτυπωμένες εκφράσεις στα πρόσωπα των χαρακτήρων. Είναι εμφανές ότι το συγκεκριμένο δημιουργικό team έχει “δέσει” κι αυτό είναι πάντοτε ενδιαφέρον όταν συμβαίνει, μιας και αποτυπώνεται στο ίδιο το αποτέλεσμα.

Το TALES FROM THE DARKSIDE δεν είναι τόσο μια τρομακτική ιστορία. Θα έλεγα ότι δεν είναι σχεδόν καθόλου τρομακτικό, χτίζει όμως με ακρίβεια και εσωτερικότητα την ένταση και το σασπένς, διασχίζοντας με χαρακτηριστική άνεση την απόσταση που απαιτείται, ώστε μια προσωπική ιστορία τρόμου να μετεξελιχθεί σε κάτι που δεν αφήνει ανέγγιχτο κανέναν.

Πραγματικά απορώ τι ήταν αυτό που δεν τους άρεσε στο CW, ώστε να μη δώσουν το πράσινο φως… Αν αυτή η σειρά έβρισκε τον δρόμο της για την τηλεόραση, αναμφίβολα θα με είχε καθηλώσει και ξέρω πολλούς φίλους του genre που θα συμφωνήσουν μαζί μου (εξαρτάται, βέβαια, και από την τελική εκτέλεση, αλλά… you get the point!). Θέλω να πιστεύω ότι – όπως και σε άλλες περιπτώσεις – θα λειτουργήσει θετικά το γεγονός ότι η ιδέα του Hill αποτυπώθηκε σε comic, ώστε είτε το CW να επανεξετάσει την απόφασή του είτε να ενδιαφερθεί κάποιο άλλο τηλεοπτικό δίκτυο.

Σε κάθε περίπτωση, η απώλεια της TV είναι κέρδος των comics. Ανυπομονώ για το δεύτερο τεύχος! Κι αν αυτό το review δεν σας έπεισε, ίσως να ολοκληρώσει τη δουλειά μία πρόγευση του ίδιου του τεύχους.