Nighthawk #2

Μισός Batman και μισός Punisher!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Nighthawk #2

WriterDavid F. WalkerArtistRamon VillalobosPublisherMarvel Comics

Στο πρώτο τεύχος του comic των David F. Walker και Ramon Villalobos, βρήκαμε τον Kyle Richmond – γνωστό ως και Raymond Kane – να υποδύεται τον προστάτη του Σικάγο. Όμως, ο εκτοπισμένος σκοτεινός ήρωας ανακάλυψε πως είναι πολύ δύσκολο να προστατεύσεις μια τέτοια πόλη από τους εγκληματίες που την μαστίζουν. Στο δεύτερο τεύχος, με τα πτώματα να συσσωρεύονται όλο και περισσότερο, ο Nighthawk καταδιώκει έναν ψυχωτικό δολοφόνο στους δρόμους της πόλης και, σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η φυλετική ένταση που έχει εισχωρήσει σε ολόκληρo το Σικάγο είναι έτοιμη να εκραγεί. Όλα αυτά τα γεγονότα μαζί θα οδηγήσουν τον Nighthawk να πάρει μια δύσκολη απόφαση: να σώσει την πόλη ή να την δει να φλέγεται.

O Nighthawk του Walker μοιάζει να είναι μισός Batman και μισός Punisher, κρίνοντας πάντα από τις μεθόδους που χρησιμοποιεί, προκειμένου να νικήσει τον υπόκοσμο, μιας και – για να λέμε την αλήθεια – δε δείχνουν να είναι και οι πιο ανώδυνοι. Αντίστοιχα, ο σεναριογράφος απεικονίζει την πόλη ως μια ρεαλιστική αστική περιοχή, η οποία βασανίζεται από προβλήματα αληθινά, σε αντίθεση με την Nέα Υόρκη της Marvel, όπου σε κάθε γωνία της εξελίσσεται μια υπερωική μάχη.

Το σχέδιο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αρκετά “στιβαρό” και ευδιάκριτο με παχιές γραμμές, αναδεικνύοντας έτσι τα χαρακτηριστικά των χαρακτήρων, ενώ οι αποχρώσεις θα έλεγε κανείς πως κατέχουν μια 80s-90s αισθητική.