Pencil Head #5

Σπάει τον τέταρτο τοίχο
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Pencil Head #5

Writer/ArtistTed McKeeverPublisherImage Comics

Στα τελευταία του, το PENCIL HEAD σπάει τον τέταρτο τοίχο (ή το έχουμε μόνο στον κινηματογράφο αυτό;) και ο Τed McKeever παίρνει ο ίδιος τα ηνία του αφηγητή, ως Poodwaddle.

Μέσα από την ιστορία που έπλασε, μας έκανε μία περιήγηση στη ζωή του ως σχεδιαστή και δημιουργού comics. Τις κακουχίες που πέρασε, όντας κάπως ιδιόρρυθμος και περίεργος στο χώρο. Δυσκολίες με διάφορες εκδοτικές εταιρείες – βάζει και τις αυτοεκδόσεις μέσα. Αναγκασμός για συμβιβασμό σε ιστορία και σχέδιο μέχρι το σημείο όπου η απάθεια του Pood γίνεται θυμός και οργή. Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό στο τέλος.

Μας δείχνει την πορεία του από την πρώτη στιγμή που έπιασε το comic που τον έκανε να αγαπήσει το είδος, μέχρι και την πρώτη, δεύτερη, τρίτη, κτλ. φορά του σε μεγάλη μάζωξη τρελών κομιξόφιλων. Βλέπουμε τις εσωτερικές του αναζητήσεις και παίρνουμε μία ιδέα για τα τερατάκια που κυκλοφορούν και παρακολουθούν στενά τον Pood.

Τελειώνουμε όπως ξεκινήσαμε. Αμφισβητώντας την ιστορία και την υπόθεση, με πολύ θυμό και δυνατές κραυγές στο σχεδιαστήριο του McKeever.