Batman #2

Τα καλύτερα έπονται...
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Batman #2

WriterTom KingArtistDavid FinchPublisherDC Comics

Μία ευπρόσδεκτη βοήθεια. Μια φωνή από το παρελθόν; Τέτοιες εξελίξεις δείχνουν να ετοιμάζονται στο νέο τεύχος του Batman. H καινούργια υπερηρωική δύαδα, που πρωτοείδαμε στο BATMAN #1, εγκαταστάθηκε για τα καλά στη Gotham, και ο Bruce αποφασίζει να τους “δασκαλέψει” στον πόλεμο κατά του εγκλήματος. Παράλληλα, ο Gordon, με το κλασικό σαρκαστικό του ύφος, γίνεται εξάγγελος κακών μαντάτων, που μόνο χειρότερα μπορούν να γίνουν για τον Dark Knight.

Για άλλη μια φορά, ο David Finch αποδεικνύει ότι ο Batman του ταιριάζει γάντι, με τις συμμετρικές αλλαγές σκηνών και την χαρακτηριστική του φωτοσκίαση. Συνδυαστικά, η ροή που προσδίδει ο Tom King στο comic είναι πολύ ιδιαίτερη, με τη δράση στην αρχή της ιστορίας, την ταχεία προώθηση της υπόθεσης και τις περιστασιακές πινελιές χιούμορ. Όμως, εκεί που ξεχωρίζει το τεύχος αυτό, δεν είναι σε αυτά που αφηγείται, αλλά σε αυτά που προοικονομεί. Η ξεκάθαρη αναφορά του σε Monster Μen, καθώς και η last minute εμφάνιση του Hugo Strange, παραπέμπουν στο αξιομνημόνευτο limited series του 2006, BATMAN AND THE MONSTER MEN. Ίσως ο King είναι έτοιμος να δώσει νέα πνοή στον ήρωα, αξιοποιώντας την πλούσια σε υλικό προϊστορία του…