Green Lanterns #1&2

Η δυνατή συνέχεια του Green Lanterns: Rebirth!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Green Lanterns #1

WriterSam HumphriesArtistRobson RochaPublisherDC Comics

H DC δίνει ρέστα τον τελευταίο καιρό με το REBIRTH, αλλά αρκετοί fans περίμεναν πως και πως αυτό που θα ακολουθήσει. Σε αυτή την περίπτωση, αυτό που ακολούθησε ήταν ένα πολύ ικανοποιητικό τεύχος, που μας εισάγει σε μία σειρά, τη συνέχεια της οποίας ανυπομονώ να διαβάσω.

Οι νεοσύλλεκτοι Green Lantern Corps, Simon Baz και Jessica Cruz, πρέπει να συνεργαστούν για να κρατούν την Γη ασφαλή από κάθε εξωγήινη απειλή. Αυτό, όμως, δεν είναι εύκολο, επειδή οι δυο τους δεν έχουν καλές σχέσεις. Τα πράγματα χειροτερεύουν, όταν ο Atrocitus δημιουργεί ένα Hell Tower στην Γη, που κάνει του ανθρώπους να γεμίζουν με οργή και να επιτίθονται ο ένας στον άλλον, αλλά και στους πρωταγωνιστές μας.

Το τεύχος αυτό καλυτερεύει όσο το διαβάζεις. Αρχίζει λέγοντας μια απλή ιστορία και καταλήγει σε γεγονότα καταστροφικά. Είναι μία από τις λίγες περιπτώσεις που το ρητό “bigger is better” ισχύει, γιατί η κλίμακα της ιστορίας συνεχώς μεγαλώνει χωρίς να χάνει τη γοητεία και το ενδιαφέρον της. Οι Jessica και Simon είναι ένα διασκεδαστικό ντουέτο, που θυμίζει πολύ buddy-cop ταινίες, ενώ ο Atrocitus είναι τρομαχτικός και bad-ass, και είναι ο κατάλληλος εχθρός για να αντιμετωπίσουν οι δύο πρωτάρηδες.

Συνολικά, το GREEN LANTERNS είναι ένας από τους καλύτερους τίτλους της DC, τον οποίο θα λατρέψουν όχι μόνο οι die-hard Green Lantern fans, αλλά και οποιοσδήποτε. Αξίζει να του ρίξετε μια ματιά.

Green Lanterns #2

WriterSam HumphriesArtistRobson RochaPublisherDC Comics

Οι Humphries και Rocha συνεχίζουν δυνατά με το δεύτερο τεύχος! Οι άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο, αρχίζουν να γεμίζουν με οργή και είναι ευθύνη των νεοσύλλεκτων Green Lanterns του τομέα 2814 να σταματήσουν την καταστροφή. Αλλά δεν ξέρουν πως, όσο εκείνοι είναι απασχολημένοι, ο Atrocitus ετοιμάζεται για το Red Dawn. Αυτά είναι άσχημα νέα για τους Jessica Cruz και Simon Baz, που εκτός από το σχέδιο του Atrocitus, έχουν να αντιμετωπίσουν και ο ένας τον άλλο.

Αυτή η σειρά συνεχίζει να με εκπλήσσει ευχάριστα, καθώς η ιστορία γίνεται όλο και πιό ενδιαφέρουσα. Η Jessica, η οποία πρέπει να σώσει την αδερφή της από την οργή, είναι η πιο ενδιαφέρουσα χαρακτήρας. Έχει την δύναμη του δαχτυλιδιού αλλά συνεχώς αναρωτιέται το γιατί. Η σχέση της με τον Simon εξακολουθεί να είναι διασκεδαστική και μάλιστα αρχίζει να χτίζεται μια συμπάθεια μεταξύ τους. Ο Atrocitus μπορεί να κάθεται στον θρόνο του μαζί με τον πιστό γάτο του Dex-Starr αλλά δεν χρειάζεται να είναι παρών για να προκαλέσει χαμό στη Γη. Κάθε φορά που τον βλέπω στο τεύχος, ανυπομονώ όλο και περισσότερο να έρθει αντιμέτωπος με τους πρωταγωνιστές μας.

Το GREEN LANTERNS #2 είναι το τεύχος που αρχίζει να διώχνει τις λίγες αμφιβολίες που είχα για αυτήν την σειρά. Συνεχίζει δυνατά και ανεβάζει τον πήχη σε κάθε σελίδα.