Faith Vol. 1

Άξιζε τελικά η Faith δική της σειρά;

Η πρωταγωνίστριά μας, Faith Herbert (a.k.a. Zephyr), που έκανε την πρώτη της εμφάνιση στη σειρά HARBINGER, είναι psiot (άτομο με ιδιαίτερες δυνάμεις) με την ικανότητα να πετά και αγαπά την pop culture (she is one of us!). Fear not αν δεν έχετε διαβάσει τις προηγούμενες ιστορίες της Faith, καθώς το recap page στην αρχή του paperback δίνει περιεκτικά όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τους νέους αναγνώστες, αλλά και για να φρεσκάρουν τη μνήμη τους οι παλιοί.

Η ιστορία ξεκινά μετά τη διάλυση της ομάδας των Renegades, που έγινε στο τέλος της σειράς HARBINGER, και αφού η Faith έχει χωρίσει με τον Torque, ο οποίος είναι επίσης psiot και μέλος των  Renegades. Η ηρωίδα έχει πρόσφατα μετακομίσει στο Los Angeles, έχει βρει δουλειά ως αρθρογράφος σε ενημερωτικό site τύπου BuzzFeed και ξεκινά την solo υπερηρωική της καριέρα, σώζοντας κουταβάκια! Σύντομα, ένας hacker φίλος της, ονόματι @X (δεν είναι τυπογραφικό, είναι όντως @ αντί για a, επειδή hackers), την ενημερώνει ότι κάποιος νέος, άγνωστος εχθρός απαγάγει εν δυνάμει psiots και η Faith αποφασίζει να βοηθήσει στην αναζήτησή τους. Τα υπόλοιπα να τα διαβάσετε μόνοι σας!

Θα πρέπει να εξομολογηθώ ότι η σειρά HARBINGER μου άρεσε πολύ και η Faith ήταν από τους αγαπημένους μου χαρακτήρες. Ήμουν νευρικός αφότου ανακοινώθηκε αυτό το mini series, καθώς πλέον η πρωταγωνίστρια δεν θα γραφόταν από τον Joshua Dysart, αλλά από την Jody Houser, της οποίας την δουλειά δεν είχα συναντήσει στο παρελθόν. Ευτυχώς, το αποτέλεσμα με καθησύχασε καθώς η Houser έχει κάνει πολύ καλή δουλειά! Από τις πρώτες κιόλας σελίδες, μας δείχνει ότι γνωρίζει τόσο τη Faith όσο και άλλους παλιούς χαρακτήρες, που κάνουν την εμφάνισή τους σε αυτό το mini series, όπως ο Torque. Μου έκανε πολύ θετική εντύπωση πόσο καλά αναδεικνύει η Houser τη φωνή της Faith, παρότι αυτό το mini series είναι πιο ανάλαφρο και χαρούμενο σε ύφος, σε σχέση με το HARBINGER, κάτι που ταιριάζει απόλυτα με τον αισιόδοξο χαρακτήρα της πρωταγωνίστριας. Η κατανόηση της Faith από την Houser φαίνεται και από τις έξυπνες και συχνές pop culture αναφορές που κάνει ο χαρακτήρας. Όσον αφορά στην πλοκή, η Houser έχει γράψει μια ωραία, σφιχτή περιπέτεια που κρατά το ενδιαφέρον του αναγνώστη.

005-min

Στο σχέδιο έχουμε δύο καλλιτέχνες, τους Francis Portela και Marguerite Sauvage. Τις περισσότερες φορές, δεν μου αρέσει μια ιστορία να έχει δύο διαφορετικούς σχεδιαστές, αλλά η Valiant έχει καταφέρει να κάνει την ταυτόχρονη παρουσία δύο καλλιτεχνών, όχι μόνο να μην είναι αρνητική, αλλά να έχει και ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα, με τον κάθε σχεδιαστή να έχει συγκεκριμένο ρόλο. Ο Portela μας δείχνει την καθημερινότητα, την “πραγματικότητα” της Faith, με σχέδιο πολύ λεπτομερές, τόσο σε σκηνές δράσεις όσο και σε πιο ήρεμες σκηνές. Η Sauvage, πάλι, έχει αναλάβει να παρουσιάσει τις “φαντασιώσεις” της Faith και το σχέδιό της, που έχει λιγότερες λεπτομέρειες, είναι κατάλληλο για αυτό τον σκοπό.

Το mini series της Faith γνώρισε εμπορική επιτυχία, με πολλαπλά reprints από τα πρώτα κιόλας τεύχη. Η δουλειά της Houser, που φαίνεται να γνωρίζει πολύ καλά τους χαρακτήρες της, αλλά και το σχέδιο των Portela και Sauvage, δικαιολογούν αυτή την επιτυχία, η οποία οδήγησε τη Valiant να προχωρήσει στην έκδοση ongoing σειράς με την ηρωίδα (το #1 θα κυκλοφορήσει στις 20 Ιουλίου), με τη Houser να παραμένει στο συγγραφικό τιμόνι. Faith passes with flying colors!!!