Moon Knight #4

Στο στόμα της τρέλας
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Moon Knight #4

WriterJeff LemireArtistGreg SmallwoodPublisherMarvel Comics

Δεν υπάρχουν πολλοί χαρακτήρες στον χώρο των mainstream superhero comics σαν τον Moon Knight. Δεν είναι πολλοί εξάλλου οι ήρωες, οι οποίοι ακροβατούν μεταξύ λογικής και τρέλας, όπως αυτός. Στο τελευταίο reboot της σειράς, ο Mark Spector ξυπνάει μέσα σε ένα ψυχιατρείο όπου όλοι τον βεβαιώνουν πως η ζωή του ως Moon Knight ήταν μία παραίσθηση. Ανάμεσα στους τροφίμους συναντά τους πιο κοντινούς του ανθρώπους με τη βοήθεια των οποίων κατορθώνει την απόδρασή του. Δεν πρόκειται, όμως, για μια αναίμακτη διαδικασία καθώς πολλοί χαρακτήρες δε διαφεύγουν ζωντανοί.

Τι συμβαίνει άραγε; Η τρέλα του Moon Knight έφτασε στο αποκορύφωμα της ή πράγματι αρχαίοι Αιγύπτιοι θεοί έχουν καταλάβει τη Νέα Υόρκη; Ανακατεύοντας στοιχεία θρίλερ του Roman Polanski με μούμιες και αστυνομικούς με κεφάλια κροκόδειλων, ο Lemire ξεδιπλώνει μια ιστορία, η οποία σε κάνει να ανυπομονείς για τη συνέχεια, ακόμη κι αν το συγκεκριμένο τεύχος δεν είναι το καλύτερο μέχρι τώρα. Εκεί, όμως, που εμφανίζονται οι πρώτες αμφιβολίες, έρχεται η τελευταία σελίδα για να μπερδέψει ακόμα περισσότερο τα πράγματα και να σε πείσει για την ποιότητα του συνολικού εγχειρήματος. Το πανέμορφο σχέδιο του Smallwood κάνει το comic τελείως μοναδικό από άποψη ύφους, ενώ ειδική μνεία πρέπει να γίνει και στη Jordie Bellaire, η οποία κάνει εξαιρετική δουλειά στα χρώματα.

Το MOON KNIGHT είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα comics της Marvel αυτή τη στιγμή. Οι fans του χαρακτήρα θα το λατρέψουν, ενώ προτείνεται ανεπιφύλακτα και σε όλους τους υπόλοιπους.