Nightwing: Rebirth #1

Επιστροφή στα μπλε για τον Nightwing!

Το περίμενα με μεγάλη ανυπομονησία και δεν με απογοήτευσε καθόλου. Το NIGHTWING: REBIRTH #1 είναι ένα τεύχος το οποίο καταφέρνει, μέσα σε λίγες σελίδες, να υπενθυμίσει στους αναγνώστες τί κάνει τον συγκεκριμένο ήρωα τόσο ιδιαίτερο, διανθισμένο με αρκετή δράση, συναίσθημα, χιούμορ και το καινούργιο(παλιό) κουστούμι του Dick (για όλους εμάς που δεν μας άρεσε το κόκκινο του Νew 52)!

Η εξέλιξη του Dick Grayson, μέσα στα χρόνια, υπήρξε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες από το σύνολο των χαρακτήρων της DC (OK, εκτός κι αν εξαιρέσει κανείς κάποιες αποτυχημένες και αμφιλεγόμενες προσεγγίσεις, όσον αφορά στις σχέσεις του με τις γυναίκες). Μπορεί αυτό να ακούγεται υπερβολικό, αλλά αν σκεφτεί κανείς από που ξεκίνησε ο πρώτος Robin και που βρίσκεται τώρα, νομίζω θα με δικαιώσει. Μέσα στην καταθλιπτική ατμόσφαιρα της Gotham και την απειλητική, όσο και μελαγχολική, παρουσία του προστάτη της, ο Dick Grayson ήταν πάντα μια ανάσα αισιοδοξίας. Ένα παιδί που διατηρούσε το χιούμορ, τη θετική του στάση και το συναισθηματισμό του, ακόμη και στις πιο επικίνδυνες καταστάσεις και παρά τις όποιες τραγωδίες. Έπειτα μεγάλωσε, σιγά-σιγά ωρίμασε, αλλά και πάλι δεν έχασε τα στοιχεία της προσωπικότητας του, που τον διαχωρίζουν από τον μέντορά του.

Το τεύχος είναι γεμάτο με αναφορές σε παλιότερες στιγμές της ζωής του Dick, από τη ζωή του στο τσίρκο και τον θάνατο των γονιών του, την απόφαση του να κρεμάσει το κοστούμι του Robin και να υιοθετήσει την ηρωική περσόνα του Nightwing και εν τέλει την κατάληξη του σε κατάσκοπο για την ομάδα των Spyrals (μετά την αποκάλυψη της μυστικής του ταυτότητας και τον υποτιθέμενο θάνατο του). Το comic ακολουθεί τις τελευταίες μέρες του Grayson ως Agent 37 και την επιστροφή του ως Nightwing. Είναι μια συνέχεια από τα γεγονότα του New 52, αλλά καθώς δεν μπορεί να τα συνοψίσει όλα, είναι λίγο δύσκολο να το παρακολουθήσει κανείς, αν δεν έχει διαβάσει το GRAYSON.

Όμως, η ανάδειξη της αδερφικής σχέσης του Dick με τον Damian, τα cameo των (μεταξύ άλλων) Μidnighter, Huntress, και φυσικά του Batman (ο οποίος και είναι αρκετά ανθρώπινος, chill και καλός πατέρας, σε αυτό το τεύχος), η έντονη δράση και η επανεμφάνιση των Parliament of Owls, που θα έχει να αντιμετωπίσει στο μέλλον ο Nightwing, είναι αρκετά για να συνθέσουν ένα καλό REBIRTH. Και αν δεν σας έπεισε αυτό, η νέα βάση των ελιτιστών πλουτοκρατών που έκαναν και θα κάνουν τη ζωή του Nightwing δύσκολη, είναι στα Χανιά της Κρήτης!

Το artwork είναι μια χαρά, αν και το υπόλοιπο τεύχος δεν συναγωνίζεται το φανταστικό εξώφυλλο του Javier Fernadez. Αυτό που με ενθουσίασε στο comic, είναι η χρησιμοποίηση τόσων πολλών χρωμάτων, χωρίς να κουράζουν το μάτι του αναγνώστη. Χάρη στα χρώματα, μέχρι και η Gotham φαίνεται λίγο πιο χαρούμενη απ’ ότι συνήθως.

Το προτείνω ανεπιφύλακτα ως ένα από τα πιο πετυχημένα REBIRTH, όσον αφορά στην ανάδειξη της προσωπικότητας του ήρωα, και καταφέρνει τόσο να συνοψίσει παλιότερα γεγονότα όσο και να θέσει τις βάσεις για αυτά που θα έρθουν. Μόνο αρνητικό του είναι ο ρυθμός, καθώς οι σκηνές δράσεις εναλλάσσονται αρκετά γρήγορα, αλλά κατά τα άλλα αποτελεί σίγουρα έναν από τους πιο fun τίτλους της DC.