Rachel Rising #42

Ίσως το καλύτερο τεύχος της σειράς!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Rachel Rising #42

Writer/ArtistTerry MoorePublisherAbstract Studios

Αν και το RACHEL RISING κινούνταν με το πάσο του για 40 τεύχη, το #41 μου έδωσε την εντύπωση ενός ανεξήγητα βιαστικού κλεισίματος όλων των plotlines. Εκτός, βέβαια, από ένα – το πρώτο-πρώτο ερώτημα της σειράς: ποιος σκότωσε τη Rachel;

Αυτή η πτυχή της ιστορίας ολοκληρώνεται με το τελευταίο τεύχος του RACHEL RISING, με έναν τρόπο που, καθόλου άδικα, απονέμει στο συγκεκριμένο τεύχος τον τίτλο του, ίσως, καλύτερου της σειράς. Η Rachel ανακαλύπτει την ταυτότητα του δολοφόνου της και παίρνει την εκδίκησή της, με το τίμημα που κλείνει για πάντα (;) την ιστορία της.

Το τεύχος κινείται στους ίδιους αργούς ρυθμούς που είχαμε συνηθίσει στα πρώτα τεύχη και έχει την ίδια ακριβώς creepy αίσθηση που χάθηκε σταδιακά, όσο τα μεγάλα ερωτήματα της πόλης του Manson έβρισκαν την απάντησή τους. Και μπορεί, με μια ψύχραιμη και εξεταστική ματιά, να συνειδητοποιείς ότι δεν συμβαίνουν και τόσα πολλά σε αυτό το τεύχος, αλλά η βαρύτητα που κρύβεται πίσω από κάθε μονόλογο, κάθε έκφραση και κάθε πράξη της Rachel, είναι μεγάλη και δίνει σε ένα τελευταίο τεύχος σειράς, ό,τι ακριβώς του αξίζει: απαντήσεις, closure και δράμα. Όλα αυτά, βέβαια, μέχρι να πετύχεις την έξτρα τελευταία σελίδα, η οποία σε κάνει να γελάσεις, μια τελευταία φορά, με την παράδοξη ομάδα απέθαντων χαρακτήρων της σειράς!

Συμπερασματικά, έχω την εντύπωση πως η σειρά κράτησε λίγο παραπάνω απ’ όσο έπρεπε και ότι, κάποιες φορές, έχασε το δρόμο της. Το τελευταίο τεύχος της, όμως, ήταν υποδειγματικό και σίγουρα άξιζε την αναμονή.