Horizon #1

Η εισαγωγή μιας συμπαθητικής sci-fi περιπέτειας
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Horizon #1

WriterBrandon ThomasArtistJuan GedeonPublisherImage Comics

Σε ένα όχι τρομερά πρωτότυπο, αλλά, πάραυτα, ενδιαφέρον inversion μιας γνωστής ιστορίας, η Γη βρίσκεται στον ρόλο του διαπλανητικού εισβολέα και η Zhia Malen, από τον πλανήτη Valius, φτάνει στην δυστοπική Αμερική του μέλλοντος για να αποτρέψει την επίθεση στον κόσμο της.

Η ανάπτυξη της ιστορίας από τον Brandon Thomas γίνεται μινιμαλιστικά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι λείπει κάτι. Οι περιγραφές και οι διάλογοι περιορίζονται στα απολύτως απαραίτητα, με αποτέλεσμα ένα comic που διαβάζεται γρήγορα και με σωστή ροή. Η εικονογράφηση του Juan Gedeon είναι παραπάνω από επαρκής στην παρουσίαση του μελλοντικού τοπίου του HORIZON, ενώ το design των χαρακτήρων μου θύμισε αρκετά το DESCENDER των Jeff Lemire και Dustin Nguyen, γεγονός που (τουλάχιστον όσον αφορά στην αισθητική) μετριέται σαφώς στα υπέρ.

Γενικά, το HORIZON μοιάζει με εισαγωγή μιας συμπαθητικής sci-fi περιπέτειας. Ακόμη και αν οι δημιουργοί δεν κρύβουν κάποιον άσσο στο μανίκι τους, που θα το μετατρέψει σε “must read”, οι λάτρεις του sci-fi, αλλά και όσοι ψάχνουν ένα καλογραμμένο comic που δεν επιβαρύνεται από αχρείαστους διαλόγους και exposition, αλλά αφήνει την πλοκή να κυλήσει, ίσως αξίζει να το τσεκάρετε.