Micronauts #4

Baron Karza: Όχι απλά ένας ακόμη wannabe Darth Vader!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Micronauts #4

WriterCullen BunnArtistMax DunbarPublisherIDW Publishing

To τέταρτο τεύχος των Micronauts είναι εδώ! Σε ένα σύμπαν που πεθαίνει, οι συγκρούσεις μαίνονται για το ποιος θα διατηρήσει την εξουσία και το ποιος θα καταφέρει να επιβιώσει από την καταστροφική μανία του πολέμου, αλλά και του επερχόμενου τέλους με την μορφή μιας εντροπικής καταιγίδας που ρουφάει τα πάντα στο πέρασμα της.

Σε αυτό το τεύχος, παρακολουθούμε την πορεία του κεντρικού κακού της ιστορίας, Baron Karza, από τις μέρες του στο πλευρό του αυτοκράτορα, ως Minister of Defense, στην όλο και αυξανόμενη απέχθειά του για τον γιο του αυτοκράτορα και, εν τέλει, στην απόφαση του να τον δολοφονήσει. Ο Karza αναδεικνύεται σε έναν από τους πιο ενδιαφέροντες χαρακτήρες του comic, αφού δεν περιορίζεται απλά να θυμίζει τον Darth Vader, αλλά έχει μια ξεχωριστή προσωπικότητα και τις δικές του αδυναμίες, παρά την επιβλητική του παρουσία. Μια από αυτές τις αδυναμίες, είναι σίγουρα η γυναίκα του, της οποίας η μυστικοπάθεια και ικανότητα χειραγώγησης υπόσχονται μια ενδιαφέρουσα τροπή των γεγονότων στο μέλλον.

Το artwork είναι ικανοποιητικό, με μια εντυπωσιακή σκηνή μάχης, συστηματική χρήση σκιών, σε ένα τεύχος που αφιερώνεται στους villains, και ένα ελκυστικό cover. Μέχρι τώρα, η επιστροφή των Micronauts χαρακτηριζόταν από ευχάριστες αλλά κάπως κλισέ στιγμές. Το MICRONAUTS #4, όμως, πραγματικά ξεχωρίζει και ελπίζω αυτό να συνεχιστεί και στα επόμενα τεύχη.