Civil War II #4

Τίποτε παραπάνω από υπερηρωικά κλωτσομπουνίδια
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Civil War II #4

WriterBrian Michael BendisArtistDavid MarquezPublisherMarvel Comics

Το CIVIL WAR II (a.k.a. το MINORITY REPORT του Brian Michael Bendis) φτάνει στο τέταρτο τεύχος του και πλέον η συνταγή του έχει γίνει αρκετά εμφανής, για να μπορούμε να την σχολιάσουμε χωρίς αμφιβολίες.

Δυστυχώς, το CIVIL WAR II είναι μια συρραφή από πρόχειρα στημένες σκηνές και forced διαφωνίες μεταξύ χαρακτήρων, με σκοπό να οδηγηθεί η πλοκή στο μόνο πράγμα που οι δημιουργοί θεώρησαν ότι ενδιαφέρει τους αναγνώστες τους: Το ξύλο! Λεπτομέρειες όπως οι χαρακτήρες, ή η ομαλή ανάπτυξη της πλοκής, μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα, μόνο και μόνο για να δούμε χαρακτήρες με φανταχτερές στολές να πλακώνονται με άλλους χαρακτήρες με φανταχτερές στολές. (The Marvel Way, που λένε).

Βασικός αδικημένος σε όλη αυτήν την υπόθεση, όπως έχουμε αναφέρει και σε reviews προηγούμενων τευχών, το artwork του David Marquez, ο οποίος φαίνεται να ξεπερνά τον εαυτό του σε κάθε σελίδα, δίνοντας στο CIVIL WAR μια δραματική ατμόσφαιρα, που δυστυχώς η ιστορία δεν καταφέρνει να υποστηρίξει όπως της αξίζει.