Action Comics #960

Superman vs Doomsday, αλλά όχι όπως νομίζουμε...
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Action Comics #960

WriterDan JurgensArtistTyler KirkhamPublisherDC Comics

O Dan Jurgens έχει επιστρέψει για τα καλά στο ACTION COMICS, έχοντας επαναφέρει τον Doomsday, όπως τον ξέραμε στα 90s, μέσα από το storyline PATH OF DOOM. Στο τέταρτο μέρος της ιστορίας, στην μάχη Superman και Super Lex εναντίον Doomsday, συμμετέχει πλέον και η Wonder Woman, ενώ οι Lois και Jon, από θεατές γίνονται θηράματα, καθώς το φινάλε του story αρχίζει να πλησιάζει.

Και ενώ η σύγκρουση τιτάνων, που διαδραματίζεται και στα προηγούμενα τεύχη, γίνεται λίγο κουραστική, η παρουσία της Wonder Woman αποτελεί τον καταλύτη για την εξέλιξη της υπόθεσης. Ο Jurgens χρησιμοποιεί την διάσημη ηρωίδα, για να ισορροπήσει μεταξύ δράσης και συναισθήματος, φέρνοντάς την συγχρόνως αντιμέτωπη με τη σχέση της απέναντι στον Clark (που δεν είναι αυτός που ήξερε), τη σύζυγό του, Lois, και τον γιό του, Jon. Μας παρουσιάζεται, έτσι, το νέο status quo, μέσα από μια θρυλική μάχη, αλλά και μέσα από το οικογενειακό και old school ύφος, που έχει φέρει μαζί του ο pre-New 52 Superman.

Μολονότι το σχέδιο του Kirkham, σε πολλές σκηνές, μοιάζει πρόχειρο και μισοτελειωμένο, τα χρώματα του Ulises Arreola καλύπτουν τα κενά αυτά, και δίνουν την πνοή του παλιού καλού Superman comic, με τη φωτεινότητα και τις λεπτές αντιθέσεις.

Το ACTION COMICS #960 δεν απαντά στα ερωτήματα που έχουν προκύψει ήδη από την αρχή του REBIRTH, όπως γιατί έχουμε δεύτερο Clark Kent, τί παίζει με τις δυνάμεις του τωρινού Superman και πώς σχετίζονται όλα αυτά με τον μυστηριώδη Mr. Oz, ωστόσο το arc δεν έχει ακόμα τελειώσει και ο Jurgens δείχνει να έχει πάρει το σωστό δρόμο.