Nightwing #1

Νέος μέντορας για τον Dick Grayson

Από τη στιγμή που αποχωρίστηκε τη φανταχτερή στολή του Robin για το μπλε και μαύρο spandex του Nightwing, ο Dick Grayson ακροβατεί (pun intended) μεταξύ του ρόλου του ως πιστός σύμμαχος του Batman και του ρόλου της αντίθεσης του Σκοτεινού Ιππότη, ως ένας πιο light-hearted ήρωας της Gotham.

Η σταθερά σε όλα αυτά είναι πάντα ο Bruce Wayne, είτε ως δάσκαλος, είτε ως φίλος, και αυτή ακριβώς είναι η σχέση που σκοπεύει να ταρακουνήσει ο Tim Seeley, στον καινούργιο τίτλο NIGHTWING. Με τον Dick Grayson να βρίσκεται σε μια ασταθή συμμαχία με το Court of Owls, ένας νέος μέντορας εμφανίζεται στο προσκήνιο, ο οποίος υποστηρίζει πως όλα όσα διδάχτηκε ο Dick από τον Batman, είναι λανθασμένα.

Η ιστορία, απ’ ότι φαίνεται, θα κινηθεί γύρω από αυτό το αρκετά ενδιαφέρον premise, και το πρώτο τεύχος χτίζει αρκετά ικανοποιητικά το conflict που θα ακολουθήσει. Ο Seeley κάνει καλή δουλειά στο να ξεκινήσει ένα καινούργιο arc, ενώ παράλληλα ενημερώνει ικανοποιητικά τους αναγνώστες που δεν παρακολουθούσαν την ιστορία του Nightwing, για το τι έχει συμβεί ως τώρα.

Nightwing

Η εικονογράφηση του Javier Fernandez έχει αρκετές επιρροές από manga, οι οποίες δεν έχω αποφασίσει ακόμη αν ταιριάζουν στον Nigthwing, αλλά, to be fair, δίνει στο τεύχος έναν “young adult” αέρα που ταιριάζει άψογα με συγκεκριμένα τμήματα της ιστορίας. Αξίζει, επίσης, να αναφέρουμε ότι σε μια σκηνή-μοντάζ, όπου ο Nightwing ταξιδεύει σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης, ο Fernandez μας δίνει τα πιο ατμοσφαιρικά, goth, μη ρεαλιστικά Χανιά που θα δείτε ποτέ.

Σε γενικές γραμμές, το πρώτο τεύχος του NIGHTWING ήταν μια ικανοποιητική εισαγωγή σε ένα νέο status quo για τον χαρακτήρα και ένα μάλλον ενδιαφέρον arc. Δεν μοιάζει με comic που θα αποτελέσει “must read”, αλλά αν είστε fan του ήρωα, ή του Bat-Family, ή αν απλά θέλετε να είστε ενήμεροι για το τι συμβαίνει στην Gotham, νομίζω πως δεν θα σας απογοητεύσει.