Preacher S01E10

Call And Response
Snapshot Reviews: Για να μη χάνετε τις εξελίξεις των comic-related και animated τηλεοπτικών σειρών, φροντίζουμε να σας κρατάμε ενήμερους με σύντομα reviews κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Preacher

Season/EpisodeS01E10 WritersSam Catlin, Evan Goldberg, Seth Rogen DirectorSam Catlin CastDominic Cooper, Joseph Gilgun, Ruth Negga, Lucy Griffiths NetworkAMC

Το δέκατο και τελευταίο επεισόδιο της πρώτης σεζόν του PREACHER το περιμέναμε με αγωνία. Αφενός, γιατί η ίδια η σειρά μας είχε κάνει να το περιμένουμε και, αφετέρου, επειδή δεν βλέπουμε καθε μέρα επεισόδια που κάνει εμφάνιση ο… Θεός!

Ολόκληρη η πολη περιμένει με κομμένη την ανάσα τη λειτουργία της Κυριακής, για να δει αν ο Jesse θα καταφέρει να υλοποιήσει την υπόσχεση του: να φέρει στην εκκλησία του τον Θεό! Το ίδιο το επεισόδιο περιστρέφεται, κυρίως, γύρω απο τη μάζωξη στην εκκλησία, όπου ειναι μαζεμένοι και όλοι οι χαρακτήρες, μην αφήνοντας περιθώρια για κάποια άλλη σημαντική εξέλιξη. Έχοντας μαζέψει τον απαραίτητο εξοπλισμό (στα προηγούμενα επεισόδια), ο Jesse πράγματι καταφέρνει να επικοινωνήσει με τον παράδεισο, για να μάθει, όμως, πως εκεί επικρατεί σύγχυση και πως ο Θεός έχει εξαφανιστεί μυστηριωδώς!

Δυστυχώς, παρ’ όλο που το περίμενα με αγωνία, το επεισόδιο δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες που είχε χτίσει. Δεν λείπει το φλεγματικό χιούμορ της σειράς και οι ερμηνείες είναι εξαιρετικές, αλλά αυτό που είδα θύμισε περισσότερο παρωδία. Ο θεατής γίνεται μάρτυρας καταστάσεων που υπονομεύουν την ταυτότητα της σειράς, και το αποτέλεσμα σίγουρα θα απογοητεύσει πολλούς.

Τo PREACHER είναι μια απίστευτα διασκεδαστική σειρά και το φινάλε του πρώτου κύκλου άνοιξε τον δρόμο για τον δεύτερο, με αρκετά όμορφο τρόπο. Απλά, περίμενα κάτι πολύ, πολύ (και θα το ξαναπώ!) ΠΟΛΥ καλύτερο.