The Biggest Bang #3

Για fans του διαστήματος, των υπερηρώων και των καλών ιστοριών
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

The Biggest Bang #3

WriterD.J. KirkbrideArtistVassilis GogtzilasPublisherIDW Publishing

Στο sequel της βραβευμένης με Eisner σειράς THE BIGGER BANG, ο Cosmos και η Wyan έχουν να αντιμετωπίσουν καινούργιους εχθρούς που απειλούν την ύπαρξη του σύμπαντος. Στο THE BIGGEST BANG #3, ο Cosmos βρίσκεται εγκλωβισμένος από μια ομάδα φανατικών που τον πιέζουν να ασπαστεί το πεπρωμένο του – την καταστροφή του κόσμου.

Το THE BIGGEST BANG, όπως και ο προκάτοχος του, είναι μια ιστορία για την ομορφιά του σύμπαντος, την ευθύνη της δύναμης και την αγάπη. Αυτό το τεύχος μπορεί να μην έχει σκηνές τόσο εμπνευσμένες όπως τη σημασία της γέννησης ενός αστεριού για την ψυχή του Cosmos, που είδαμε σε προηγούμενο τεύχος, όμως καταφέρνει να αναδείξει την σχέση που συνδέει την Wyan με τον Cosmos, και τη θαρραλέα και δυναμική προσωπικότητα της. Η χημεία μεταξύ των δύο διαγαλαξιακών ηρώων είναι από τις καλύτερες που έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό.

Το ΤHE BIGGEST BANG έχει μια πολύ ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Ίσως επειδή ο χαρακτήρας του Cosmos μας υπενθυμίζει το πως θα πρέπει να γράφεται ο Superman, ίσως επειδή καταφέρνει να προβάλλει φιλοσοφικά ζητήματα χωρίς να του λείπει ούτε το χιούμορ ούτε η δράση. Το ιδιαίτερο artwork του Βασίλη Γκογκτζιλά είναι επίσης πολύ ευχάριστο, αντανακλώντας μια παιδικότητα που ταιριάζει τόσο πολύ σε ένα comic με υπερήρωες.

Το συστήνω ανεπιφύλακτα σε όλους τους fans του διαστήματος, των υπερηρώων και των καλών ιστοριών.