Berserk S02E03

Night of Miracles
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Berserk

Season/EpisodeS02E03 WriterKentaro Miura DirectorShin Itagaki CastHiroaki Iwanaga, Akio Ohtsuka NetworkCrunchyroll

Το BERSERK είναι σίγουρα ένα από τα πιο πολυσυζητημένα anime του καλοκαιριού. Η μεγάλη επιτυχία και ανταπόκριση που γνώρισε η πρώτη σειρά BERSERK του 1997 συνέβαλε στο να αναμένουν το συγκεκριμένο χιλιάδες fans. Πρόκειται για ένα anime που αφηγείται ένα σκοτεινό, gothic παραμύθι φαντασίας για μεγάλους, με πολλές βίαιες σκηνές και τόνους αίματος. Παρακολουθούμε την πορεία του Guts, του περίφημου “Μαύρου Ξιφομάχου”, ενός περιπλανώμενου μισθοφόρου, ο οποίος μπλέκεται σε μια τρομερή καταδίωξη με σκοπό την εκδίκηση. Ξωτικά, δαίμονες, μάχες, πόλεμος και βία είναι μόνο μερικά από τα απαραίτητα στοιχεία που χρειάζονται στην πλοκή του anime για να βρει κάποιος πάλι τη χαμένη γοητεία της πρώτης σειράς – μιας αμφιλεγόμενης και επιβλητικής σειράς που έχει προκαλέσει πληθώρα σχολίων και αντιδράσεων.

Σε αυτό το sequel των ταινιών BERSERK (THE GOLDEN AGE ARC του 2013) έχουν χρησιμοποιηθεί καινούργιες τεχνικές για την ολοκλήρωση των σκηνών, βασισμένες στον υπολογιστή (CGI), οι οποίες μπορεί να ξενίσουν κάποιον που έχει συνηθίσει τις παραδοσιακές μεθόδους. Σαν συνολική εικόνα, πιστεύω πως δεν απέχει πολύ σε ύφος από τη σειρά BERSERK που όλοι αγάπησαν (τον εαυτό μου τον βγάζω έξω, καθώς δεν είμαι fan του συγκεκριμένου anime) και άρα δε θα απογοητεύσει το κοινό του. Η μουσική (και οι χαρακτήρες) έχει την ανάλογη δυναμικότητα της αφήγησης. Μερικές σκηνές είναι σκληρές και way too much για μικρές ηλικίες, αλλά οι ενήλικες πιστεύω θα ικανοποιηθούν από τη συνολική εικόνα. Όπως και να έχει, είναι ένα remake ενός από τα πιο γνωστά anime, οπότε – όσοι πιστοί – προσέλθετε.