The Walking Dead #157

Everytime you cross the border
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

The Walking Dead #157

WriterRobert KirkmanArtistCharlie AdlardPublisherImage Comics

Φοβού το Negan και δώρα φέροντα. Αυτός περισσότερο από όλους χαίρεται που βλέπει το μπαστούνι του μπέιζμπολ.

Εν τω μεταξύ, στο στρατόπεδο των Whisperers έχουμε τον Beta σε σκληροπυρηνική εκδοχή σεξπηρικής σκηνής, ωραία σκηνοθετημένη. Έχει αντιληφθεί την παράνοια της ομάδας του εδώ και καιρό και πλέον έχει χάσει το κίνητρο του να ξυπνάει κάθε πρωί. Καταθλιπτικός με δίψα για εκδίκηση, θα έλεγα πως είναι επικινδυνότατος συνδυασμός.

Ο Rick, λιγότερο από οξυδέρκεια, περισσότερο από τύχη στο ποιοι κατέληξαν γύρω του, κατάφερε να οικοδομήσει ένα δίκτυο ανθρώπων που θέτει σε λειτουργία ξανά. Θεωρώ ότι θα νικήσουν, στην περίπτωση που καταφέρουν να αντιπαρέλθουν τους μηχανισμούς χειρισμού μυριάδων walkers από τους Whisperers (θα έπρεπε να είχαν μάθει ένα-δυο πραγματάκια από την Michonne μέχρι τώρα, κάπως να τους ανταγωνιστούν στο how to pet a zombie, εδώ που τα λέμε!)

Έχουμε και new couple alert, Aaron και… παρεμπιπτόντως με εκνευρίζει λίγο η ανακύκλωση του ποιοι θα τα φτιάξουν, αναλόγως βολέματος και υποταγής στην ίδια αυθεντία. Αλλά, σειρές τέτοιου μήκους κάπου δυστυχώς θυμίζουν σαπουνόπερα και είναι μέσα στην προβλεψιμότητα της ανθρώπινης φύσης αυτή η συμπεριφορά. Το ό,τι δε συμβαίνει η υπέρβαση προσδιορίζει το χαρακτήρα του έργου συνολικά.

Το τεύχος τελειώνει με cliffhanger και, όπως λέει ο ίδιος ο Kirkman, η ζωή κάθε χαρακτήρα στην τελευταία σελίδα θα αλλάξει δραστικά. Εάν συνεχίσει να υφίσταται δηλαδή…