Baltimore: Empty Graves #5

Κάπως απογοητευτικό κλείσιμο
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Baltimore: Empty Graves #5

WritersMike Mignola, Christopher GoldenArtistPeter BergtingPublisherDark Horse Comics

Το πέμπτο τεύχος του EMPTY GRAVES ολοκληρώνει το ίσως πιο σπασμωδικό στην ροή του και πιο αδύναμο, αλλά ταυτόχρονα και πιο κρίσιμο arc ολόκληρης της σειράς BALTIMORE.

Ενώ τα διάφορα χτυπήματα της μοίρας του Baltimore είναι βαριά και ασήκωτα, δεν αφήνουν τέτοια αίσθηση, η ιστορία φαίνεται να επαναλαμβάνεται σε κουραστικό βαθμό και η κορύφωση του τεύχους, ενώ σύμφωνα με την λογική είναι κρίσιμη και συγκλονιστική, το τεύχος #5 δεν καταφέρνει να οδηγήσει τον αναγνώστη στο να το “νιώσει” σε κανένα άλλο επίπεδο.

Παρά τα σχετικά στραβοπατήματα του τεύχους – και όλου του arc γενικότερα – το artwork του συνεχίζει να είναι υπέροχο και βελτιώνεται με τον καιρό, με το coloring να παίζει μεγάλο ρόλο στην ήδη υψηλή ποιότητα του εικαστικού αποτελέσματος.

Ίσως επειδή πέφτει στο BALTIMORE βαριά ευθύνη μετά το τέλος του HELLBOY ή ίσως διότι και το ίδιο πλησιάζει σε κάποιο κλείσιμο, οι πιστοί αναγνώστες περιμένουν πολλά – μπορεί και θαύματα, τα οποία, αν και δεν είναι ανήκουστα στην πορεία του Μike Mignola και των συνεργατών του, δυστυχώς, δεν συνέβησαν στο EMPTY GRAVES #5.