Eden's Fall #1

Οι σειρές του Matt Hawkins μαζί!

Το EDEN’S FALL είναι ένα crossover, το οποίο συνδέει τις τρεις σειρές που γράφει ο Matt Hawkins για την Image. Συγκεκριμένα, οι πρωταγωνιστές του ΤΗΕ ΤΙΤΗΕ, με τη βοήθεια του πρωταγωνιστή του ΤΗΙΝΚ ΤΑΝΚ, ψάχνουν τον villain του ΤΗΕ ΤΙΤΗΕ, ο οποίος έχει διαφύγει στην πόλη όπου διαδραματίζεται το POSTAL.

Σε αυτό το σημείο, να διευκρινίσω ότι δε χρειάζεται καμία προηγούμενη επαφή με τις εν λόγω σειρές για να απολαύσεις την παρούσα, μιας και τα πάντα εξηγούνται πριν το ξεκίνημα. Το πρώτο τεύχος της σειράς ασχολείται, φυσικά, με το στήσιμο του σκηνικού. Μας γνωρίζει τους πρωταγωνιστές, τις αμφιβολίες τους για το εγχείρημα και τη σχέση μεταξύ τους. Μας δείχνει την προετοιμασία του σχεδίου και την έναρξή του, παρουσιάζοντας έτσι και τον τόπο που θα λάβει χώρα η ιστορία.

Η ίδια η ιστορία, πάντως, δεν είναι κάτι το πρωτότυπο. Οι too-good-for-their-own-good ήρωες, αφού δεν έχουν την υποστήριξη του FBI, συνεχίζουν παρ’ όλα αυτά μόνοι τους να κάνουν το καλό με κάθε κόστος. Η συνέχεια επίσης δεν είναι πολύ καλή, αφού βλέπουμε τον κεντρικό ήρωα-undercover-agent της σειράς να ορμάει με λοστάρια να βρει τον Κακό, με το “καλημέρα σας”. Αυτό, όμως, που σώζει την κατάσταση και δείχνει ενδιαφέρον για τη συνέχεια είναι ότι στο τέλος του πρώτου τεύχους τα πάντα έχουν γίνει… χάλια.

Η σειρά είναι κατά πολύ ΤΗΕ ΤΙΤΗΕ. Ο David Loren του ΤΗΙΝΚ ΤΑΝΚ, περιορίζεται σε εξυπνακίστικα σχόλια και την παροχή gadgets. Όσο για το POSTAL, προς το παρόν έχουμε μόνο την πόλη και cameos από τους πρωταγωνιστές του. Τώρα που λέμε για την πόλη, ο τίτλος και μόνο της σειράς προμηνύει τα χειρότερα για το POSTAL, αφού αν η EDEN “πέσει”, διαλύεται και η εν λόγω σειρά.

ef1pic

Το σχέδιο του EDEN’S FALL είναι καταπληκτικό. Μοιάζει να είναι ζωγραφιστό, με μια φωτορεαλιστικότητα, όμως, που θυμίζει Alex Ross. Δεν ξέρω αν οι προηγούμενες δουλείες του Atilio Rojo ήταν τόσο καλές, εδώ όμως το σχέδιο είναι από τα δυνατά χαρτιά του comic. Να προσθέσω σε αυτό το σημείο και το πανέξυπνο, δισέλιδο εξώφυλλο των Rahsan Ekedal και K. Michael Russel, μια παρωδία του “Μυστικού Δείπνου” του Da Vinci, με τους πρωταγωνιστές από τα τρία comics. Αλήθεια, γιατί στην κεντρική θέση, να μας κοιτάζει, είναι ο “Think Tank”;

Με όπλα, λοιπόν, το εξαιρετικό σχέδιο και το δυνατό cliffhanger, το EDEN’S FALL ξεκινάει μια πορεία που ελπίζω να ευχαριστήσει τόσο τους καινούργιους σε αυτό το universe αναγνώστες, όσο και όλους που παρακολουθούν τις προηγούμενες σειρές. Για το δεύτερο κομμάτι, περιμένουμε με αγωνία τις επιπτώσεις που θα έχει το FALL στους ήρωες που έχουμε ήδη αγαπήσει.