Black Hammer #3

Συνεχίζει δυνατά, με ένα ακόμα origin
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Black Hammer #3

WriterJeff LemireArtistDean OrmstonPublisherDark Horse Comics

Αυτό το τεύχος της νέας σειράς του πολυγραφότατου Jeff Lemire επικεντρώνεται στον Mark Markz, γνωστό και ως Barbalien. Η πρώτη γνωριμία με τον Markz έδινε την εντύπωση πως πρόκειται απλά για κράμα του Martian Manhunter της DC και τον Conan, αλλά το τρίτο τεύχος δείχνει ότι αυτή η απλή περιγραφή δεν καλύπτει το βάθος του χαρακτήρα. Μέσα από flashbacks, βλέπουμε τη ζωή του στον Άρη, αλλά και στην Spiral City, πριν από το γεγονός που οδήγησε τους πρωταγωνιστές της σειράς στη φάρμα Black Hammer, και μαθαίνουμε περισσότερα για τη δυσκολία του συγκεκριμένου χαρακτήρα να επικοινωνήσει και να δημιουργήσει σχέσεις. Πέρα από το origin του Barbalien, ο Lemire μας δείχνει και την τύχη του ανιχνευτή που είχε εκτοξεύσει ο Talky Walky στο προηγούμενο τεύχος, ώστε να μας κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον για τη συνέχεια.

Με το τρίτο πλέον τεύχος, φαίνεται ότι το BLACK HAMMER θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη των χαρακτήρων. Αυτό είναι σίγουρα θετικό, καθώς αυτό είναι το δυνατό σημείο του Lemire. Ευτυχώς, έχει και τη βοήθεια του Dean Ormston, που κάνει καταπληκτική δουλειά στο σχέδιο, κυρίως με τα πρόσωπα των χαρακτήρων, και παρουσιάζει επιτυχώς το κάθε τους συναίσθημα. Και το τελικό αποτέλεσμα απογειώνεται από τον Dave Stewart, που μόνο με τα χρώματά του καταφέρνει και μεταδίδει το κλίμα της κάθε σκηνής.

Το BLACK HAMMER του Lemire συνεχίζει δυνατά και, αν λάβουμε υπόψη και το δυνατό ντουέτο στο σχέδιο και στο χρώμα, αφήνει πολλές υποσχέσεις για εξίσου ικανοποιητική συνέχεια.