Batman #7

Batman vs. Kaiju!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Batman #7

WritersSteve Orlando, Tom KingArtistRiley RossmoPublisherDC Comics

Ο Batman και οι σύμμαχοί του ετοιμάζονται για την μεγαλύτερη καταιγίδα των τελευταίων ετών στη Gotham. Ο Hugo Strange μας δείχνει κωλαράκι ενώ γυμνάζεται. Και ξαφνικά εμφανίζεται στην πόλη ένα πελώριο, τερατόμορφο μωρό που σπέρνει καταστροφή και πανικό και το οποίο καλείται να αντιμετωπίσει ο Batman και η ομάδα του! Και αυτή είναι εν συντομία η περίληψη του πρώτου μέρους του πρώτου crossover event της DC μετά το REBIRTH, με τίτλο “Night Οf Τhe Monster Men”, το οποίο θα τρέξει στα τεύχη BATMAN #7-8 , NIGHTWING #5-6 και DETECTIVE COMICS #941-942.

Οι Steve Orlando και Tom King αποκαλύπτουν γρήγορα τον ιθύνοντα νου πίσω από τα τέρατα, χωρίς να δίνουν ιδιαίτερο χρόνο στους χαρακτήρες. Αυτό γίνεται για να επικεντρωθούν στη γρήγορη εξέλιξη της πλοκής, στη χειμαρρώδη δράση και στο διαφαινόμενο στόχο του συγκεκριμένου arc, που είναι το pure monster fan! Όντως, αυτό το πάντρεμα Batman και τεράτων τύπου Kaiju είναι αρκετά πρωτότυπο και έχει την πλάκα του. Ένα μειονέκτημα του σεναρίου είναι οι cheesy και εξυπνακίστικοι διάλογοι σε ορισμένα σημεία του τεύχους. Όσον αφορά στο σχέδιο, παρότι πιστεύω ότι δεν ταιριάζει στους κεντρικούς χαρακτήρες, ο Riley Rossmo αποτυπώνει λαμπρά τον τρόμο στα πρόσωπα των πολιτών, ενώ τα τέρατά του δείχνουν ότι είναι γεννημένος για να σχεδιάζει εφιαλτικά, λοβκραφτιανά πλάσματα!

Συνολικά, το BATMAN #7 είναι μια συμπαθητική αρχή για το “Night Οf Τhe Monster Men”, που δείχνει ότι έχει προοπτική να είναι ένα απολαυστικό crossover event των Bat-titles. Ελπίζω η συνέχεια στο NIGHTWING #5 να είναι αντίστοιχη, αν όχι καλύτερη.