Haikyu!! Vol. 2

Ιδανικό sports manga!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Haikyu!! Vol. 2

Writer/ArtistHaruichi FurudatePublisherViz Media

Αφού βάζουν στην άκρη τον εγωισμό τους, ο Kageyama και ο Hinata γίνονται δεκτοί στην ομάδα και ανακαλύπτουν πως αποτελούν ένα δίδυμο με τεράστιες δυνατότητες. Επιπλέον, η ομάδα του Karasuno παίζει το πρώτο της παιχνίδι ενάντια στο Aoba Johsai, όπου παίζουν κυρίως παλιοί συμπαίκτες του Kageyama. Το Karasuno κερδίζει και ο Kageyama αποδεικνύει στους παλιούς συμπαίκτες του ότι δεν είναι πλέον αυταρχικός και εγωιστής. Ωστόσο φανερώνονται και τα αμυντικά κενά της ομάδας. Αυτά, όμως, υπόσχεται να τα καλύψει η εμφάνιση του παλιού λίμπερο Nishinoya, στο τέλος του volume.

To HAIKYU!! Vol. 2 είναι ένα αρκετά ισορροπημένο και διασκεδαστικό manga. Γνωρίζουμε παραπάνω για τους δύο κεντρικούς χαρακτήρες, είναι γεμάτο δράση, αλλά έχει και αρκετές αστείες στιγμές. Ο Furudate καταφέρνει με το σχέδιό του να αποτυπώσει ξεκάθαρα τα παιχνίδια, κάνοντας εύκολο ακόμη και για εμάς που δεν γνωρίζουμε τίποτα από βόλεϊ να ακολουθήσουμε το manga αλλά και τις επιμέρους φάσεις. Μπορεί να μην είναι φαντασμαγορικό, αλλά αυτό δεν στερεί τίποτα από τη σειρά. Τέλος, η εμφάνιση του Nishinoya δείχνει ότι η ομάδα ακόμα χτίζεται, δηλαδή θα πρέπει να περιμένουμε την εμφάνιση αρκετών ακόμη χαρακτήρων.

Το HAIKYU!! είναι ένα manga ιδανικό για όσους τους αρέσουν τα sports manga, αλλά και για όσους επιθυμούν να γνωρίσουν αυτό το είδος.