The Backstagers #1

Ακόμα ένα γλυκούλι comic!

Ακόμα ένα γλυκούλι comic, στημένο σε κάποιο σχολείο της Αμερικής, από τη Boom!. Υπάρχουν ακόμα σχολεία αρρένων εν έτη 2016;

Μάλλον ναι, γιατί στο σχολείο που βλέπουμε στην ιστορία μας φοιτούν μόνο αγόρια. Δεν ξέρω, βέβαια, εάν αυτό έχει να κάνει με το pride ή απλά έτυχε σαν ιδέα. Όπως και να έχει, ο Jory είναι το καινούργιο παιδί στο σχολείο και γεμάτος άγχος για την κοινωνικοποίηση (που θέλει να αποφύγει, όπως ο διάολος το λιβάνι) κρύβεται στους θάμνους. Όχι, δεν κάνει τίποτα ύποπτο, απλά ζωγραφίζει. Με τα πολλά, η μητέρα του τον πείθει να βρει μια ασχολία σε κάποια ομάδα του σχολείου.

Ως καλλιτεχνική φύση, αποφασίζει να μπει στο drama club. Αρχίζει, λοιπόν, να καταλαβαίνει πως το καινούργιο του σχολείο δεν είναι τρομερό και πως τελικά θα καταφέρει να επιζήσει. Αυτό, όμως, καταρρίπτεται αρκετά γρήγορα, καθώς τον στέλνουν να βρει ένα σκηνικό για το έργο που ετοιμάζουν και πηγαίνει στο πίσω μέρος του θεάτρου, εκεί όπου ζει και εργάζεται η ομάδα των σκηνικών. Εδώ είναι που κάνει στροφή η διήγηση και σταματάει να είναι μία απλή εξιστόρηση της καθημερινότητας ενός σχολιαρόπαιδου!

backstagers1

Εκτός από τη δομή του πίσω δωματίου – ένας λαβύρινθος με άπειρο βάθος και πολλά δωμάτια – βλέπει πως δεν είναι απλά μία ομάδα που φτιάχνει δέντρα και σπίτια. Αντιμετωπίζοντας μία μικρή περιπέτεια μαζί με τους τέσσερις καινούργιους φίλους του, κερδίζουν ο ένας τη συμπάθεια του άλλου. Οπότε αλλάζει γνώμη και γίνεται κομμάτι αυτής της εκπληκτικής και ζωηρής ομάδας. Άρα, τώρα περιμένουμε να δούμε ποιες θα είναι εκείνες οι ασυνήθιστες περιπέτειες που θα μπλεχτούν οι φίλοι μας. Μία γλυκιά παιδικότητα λούζει το κατά τα άλλα ευχάριστο και γρήγορο αυτό ανάγνωσμα.

Το σχέδιο κινείται κι αυτό στο ίδιο πεδίο (που το έχουμε δει αρκετές φορές σε αυτή την εκδοτική) με σχέδιο γεμάτο καμπύλες και καρτουνίστικες πινελιές. Έντονα χρώματα και ζωηρές σκηνές. Έξυπνη χρήση του χώρου της σελίδας, αλλά και με αυτό κάτι θα θυμίζει.

Δεν ήταν άσχημο, ίσα-ίσα το αντίθετο, απλά δε θεωρώ πως μου έδωσε κάτι. Και δεν ξέρω αν έχει να δώσει κάτι γενικά. Από την άλλη, θα το θεωρούσα ένα ωραίο παιδικό δώρο.