Frostbite #1

It’s a cold, cold world!
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Frostbite #1

WriterJoshua WilliamsonArtistJason Shawn AlexanderPublisherDC Comics (Vertigo)

Το κρύο έχει πολύ συχνά χρησιμοποιηθεί ως συμβολισμός για τον θάνατο. Αρκεί απλά να σκεφτούμε το επιτυχημένο comic 30 DAYS OF NIGHT και την πιο διάσημη τηλεοπτική σειρά αυτής της περιόδου, το GAME OF THRONES, για να εντοπίσουμε τα συναισθήματα τρόμου και απόγνωσης που μπορεί να προκαλέσει ένα τοπίο σκεπασμένο με χιόνι. Παρόμοια συναισθήματα προσπαθεί να προκαλέσει και το FROSTBITE, στο πρώτο τεύχος του.

Σε μια γη που περνά μια νέα εποχή των παγετώνων, λόγω μιας αποτυχημένης προσπάθειας να αποφευχθεί η κλιματική αλλαγή, άνθρωποι προσπαθούν να βρουν τρόπους να επιβιώσουν, ενώ μια ασθένεια που σε μετατρέπει κυριολεκτικά σε παγοκολόνα, απειλεί να αποδεκατίσει τον πληθυσμό. Το comic δεν παραλείπει να αναδείξει την παράνοια και την εξαθλίωση που επικρατεί στον εναπομείναντα πληθυσμό, καθώς οι κεντρικοί χαρακτήρες πορεύονται στην παγωμένη πόλη του Μεξικού.

Πρόσωπα μισοχαμένα σε σκιές, αίμα και βία συνθέτουν το σκηνικό, ενώ στα ατού του comic είναι τα panels στα οποία παρουσιάζεται ένα ζευγάρι που έχει μολυνθεί από την ασθένεια. Κατά τα άλλα, στις πρώτες σελίδες, είχα την αίσθηση ότι ο χαρακτήρας της πρωταγωνίστριας είναι κάπως generic, αλλά το αναπάντεχο τέλος αποκατέστησε την πίστη μου στην μοναδικότητα της.

Το FROSTBITE δεν είναι ένα comic που θα σας παγώσει το αίμα, αλλά σίγουρα θα σας μεταφέρει σε έναν παγωμένο και βίαιο κόσμο, στον οποίο φαίνεται να έχει χαθεί η ανθρωπιά και η ελπίδα. Ή μήπως όχι;