Η Barbarella Επιστρέφει Το 2017

Η ερωτική πρωταγωνίστρια γιορτάζει τα 55α γενέθλιά της

Τα νέα έσκασαν σαν κομήτης. Ήρθαν από το μακρινό υπερπέραν και έκαναν πάταγο. Μια ιδιαίτερα πολυαναμενόμενη και ερωτική επιστροφή, είναι γεγονός. Η Γαλλικής προέλευσης sci-fi ηρωίδα, Barbarella, θα κάνει το comeback της, μέσα στο 2017.

Η διαστημική σεξοβόμβα συστήθηκε για πρώτη φορά στο κοινό, το 1962, από τον δημιουργό Jean-Claude Forest, και αγαπήθηκε όσο λίγοι, καθώς ταίριαξε ιδιαίτερα με το κλίμα της δεκαετίας του ’60, προωθώντας τη σεξουαλική απελευθέρωση και φτιάχνοντας μια σχεδόν cult φιγούρα. Η Barbarella επισφράγισε τη θέση της στην pop κουλτούρα, όταν, το 1968, την υποδύθηκε στην ομώνυμη κινηματογραφική μεταφορά, η Jane Fonda. Παρ’ όλο τον ντόρο που έκανε, όμως, και το κοινό που απέκτησε, έχει εξαφανιστεί από τον χώρο των comic, εδώ και δεκαετίες. Εν όψει, λοιπόν, της 55ης επετείου της, οι απόγονοι του δημιουργού της αποφάσισαν να την επαναφέρουν και πάλι στο προσκήνιο.

Η νέα σειρά με πρωταγωνίστρια την Barbarella, θα κυκλοφορήσει από την Dynamite Entertainment, με supervisor του όλου πονήματος, τον Jean-Marc Lofficier. Συγγραφικά, η νέα σειρά θα φέρει την υπογραφή του γιού του Jean-Claude Forest, Julien, και όπως δήλωσε ο ίδιος, η επιστροφή αυτή θα είναι μέρος μιας multimedia προσέγγισης της Barbarella, ενώ νιώθει ιδιαίτερη χαρά που θα γίνει σε συνεργασία με την Dynamite, που έχει δείξει και στο παρελθόν, ιδιαίτερο σεβασμό σε κλασικούς χαρακτήρες.

Ο εκδότης και CEO της Dynamite, Nick Barrucci, συμπλήρωσε τα λεγόμενα του Julien Forest, λέγοντας πως η Barbarella βρήκε το νέο της σπίτι και πως η συγκεκριμένη συνεργασία είναι ένα όνειρο που είχε από τότε που ξεκίνησε την καριέρα του στον χώρο των εκδόσεων, καθώς η δημιουργία του Jean-Claude Forest έχει αποτελέσει πηγή έμπνευσης και δημιουργίας στον χώρο της pop κουλτούρας, εδώ και πολλά χρόνια.

Τον χαρακτήρα επαίνεσε και ο editor της σειράς, Matt Idelson, δηλώνοντας πως η Barbarella μετέφερε ένα μήνυμα για την ελευθερία στην προσωπική ζωή, κάτι το οποίο πολύ αγνόησαν εκείνη την εποχή, όμως αργότερα αυτό το μήνυμα πέρασε σε ολοένα και περισσότερο κόσμο.