Night's Dominion #1

Ένα ευχάριστο πρώτο τευχάκι
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Night's Dominion #1

Writer/ArtistTed NaifehPublisherOni Press

Η ιστορία του NIGHT’S DOMINION διαδραματίζεται σε έναν φανταστικό μεσαιωνικό κόσμο, ο οποίος δείχνει αρκετά σκοτεινός. Οι πρωταγωνιστές είναι έτσι κι αλλιώς κλέφτες και θα δείτε αρκετά πράγματα να γίνονται στη “σκιά”. Σαν πρώτο session παρτίδας pen & paper D&D, η ιστορία μας ξεκινά σε ένα πανδοχείο.

Θα συμβούν φυσιολογικά πράγματα (ναι, barfight!), και εκεί η παρέα (ένας ταχυδακτυλουργός, ένας βάρδος, ένας μοναχός, μία κλέφτρα και μία εκτελέστρια) θα συναντηθεί για πρώτη φορά, καταστρώνοντας ένα σχέδιο για μία μεγάλη ληστεία. Πριν ακόμη ξεκινήσουν, όμως, θα δούμε ότι ένα σκοτεινός ιππότης (pun intended) καραδοκεί και προστατεύει την πόλη.

Ένα ευχάριστο πρώτο τευχάκι για την καινούρια σειρά της oni press. Το σχέδιο έχει σίγουρα τις καλές στιγμές του, αλλά μου φάνηκε ότι, σε αρκετά panels, έλειπε η λεπτομέρεια που έψαχνα να δω, ώστε να το δώσει λίγο περισσότερο ενδιαφέρον και ζωντάνια. Κατά τ’ άλλα, όμως, έχει γίνει αξιόλογη δουλειά, με πολύ ωραίες αντιθέσεις και σκιές που δίνουν την κατάλληλη ατμόσφαιρα.

Προς το παρόν, δεν υπήρχαν ενδείξεις για κάποιο fantasy στοιχείο (νομίζω θα ταιριάξει ωραία) και η ιστορία δείχνει περισσότερο να είναι medieval superhero. Σε κάθε περίπτωση, όμως, thumbs up από μένα και αναμένω να διαβάσω την συνέχεια!