Live Action News

Τα τελευταία νέα από DC, Marvel και indy μεταφορές

Ας ξεκινήσουμε από τα τελευταία νέα των κινηματογραφικών ταινιών της DC. O Ben Affleck ανακοίνωσε κι επίσημα σε συνέντευξή του στο Associated Press πως η solo ταινία του Batman θα λέγεται THE BATMAN. Στο μεταξύ, τελείωσαν τα γυρίσματα της ταινίας JUSTICE LEAGUE, που λάμβαναν χώρα στο Λονδίνο, και ο Zack Snyder ανέβασε στο twitter του ένα βιντεάκι από τα γυρίσματα, όπου φαίνεται ξεκάθαρα ο Superman. Συνεπώς, είναι επιβεβαιωμένη η άμεση επιστροφή του, καθιστώντας και τελεσίδικα περιττή την κατάληξη της τελικής μάχης στο DAWN OF JUSTICE.

Στο στρατόπεδο της Marvel, ή πιο συγκεκριμένα της Sony, η τρίτη και τελευταία ταινία της τριλογίας του Wolverine, θα τιτλοφορείται LOGAN. Στο poster που κυκλοφόρησε, εμφανίζεται το χέρι του, το οποίο έχει sniktάρει και κρατάει το χέρι, κατά πάσα πιθανότητα, της μικρής Laura Kinney a.k.a. X-23. Η ταινία θα βγει στις σκοτεινές αίθουσες τον ερχόμενο Μάρτιο.

Και συνεχίζουμε με μία κινηματογραφική μεταφορά ενός bd. Το VALERIAN είναι ένα space opera comic, σε σενάριο Pierre Christin και σχέδιο Jean-Claude Mézières, το οποίο ξεκίνησε το 1967 στο PILOTE και ολοκληρώθηκε σε 23 τόμους, που έβγαιναν ανά άτακτα χρονικά διαστήματα, από την Dargaud, έως το 2013. Στην Ελλάδα, είχαν μεταφραστεί μόλις 2-3 τόμοι, παρ’ όλο που έχει επηρεάσει μέχρι και την κλασική τριλογία STAR WARS. Εδώ και λίγο καιρό, ο Luc Besson γυρίζει κινηματογραφική μεταφορά, με τίτλο VALERIAN AND THE CITY OF A THOUSAND PLANETS, την οποία έγραψε και σκηνοθετεί, και στο πλαίσιο του NYCC, βγήκε στη δημοσιότητα το πρώτο επίσημο poster, καθώς και φωτογραφίες. Η ταινία θα βγει στους κινηματογράφους τον ερχόμενο Ιούλιο.

Ένα mini series της Dark Horse, ονόματι FREAKS OF THE HEARTLAND, θα μεταφερθεί στη μικρή οθόνη, από το MTV. Πρόκειται για μια σειρά 6 τευχών, από τους Steve Niles και Greg Ruth, που κυκλοφόρησε το 2004. Εδώ έχουμε μια τραγική ιστορία δύο αδερφών, που μετά από μία ένοπλη σύρραξη με τον σερίφη, το σκάνε κατηγορούμενοι για το φόνο του πατέρα τους, ενώ ο ένας από αυτούς είναι εκ γενετής παραμορφωμένος. Θα ανακαλύψουν κατά λάθος πως ο σερίφης έχει σκοτώσει ήδη αρκετά παραμορφωμένα παιδιά και έτσι αποφασίζουν πως θα πρέπει να τον αντιμετωπίσουν. Τη σκηνοθεσία της σειράς έχει αναλάβει ο David Gordon Green (PINEAPPLE EXPRESS).

Κλείνουμε, με ένα trailer της κινηματογραφικής μεταφοράς του OFFICER DOWNE, των Joe Casey και Chris Burnham, που είχε εκδοθεί από την Image το 2010. Είναι η ιστορία ενός σκληρού αστυνομικού του LAPD, ο οποίος σκοτώνεται στο καθήκον και τον ανασταίνουν συνεχώς μέχρι να ολοκληρώσει την αποστολή του. Πρόκειται για το σκηνοθετικό ντεμπούτο του M. Shawn “Clown” Crahan, των Slipknot, με παραγωγούς τους δημιουργούς των ταινιών CRANK και πρωταγωνιστεί ο Kim Coates (SONS OF ANARCHY, SILENT HILL). Τα λόγια είναι περιττά, καλή θέαση.