Superman #8

Αναμνήσεις και άφθονη διασκέδαση
Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Superman #8

WritersPeter J. Tomasi, Patrick GleasonArtistDoug MahnkePublisherDC Comics

Η ιστορία ξεκινά με τον Superman, τον Jon και τον Krypto, να φτιάχνουν ένα drone στο Fortress Of Solitude, για την έκθεση στο σχολείο του Jon. To drone έχει, όμως, άλλα σχέδια, και μετά από μία περίεργη αλληλεπίδραση με τους κρυστάλλους του Fortress, μεταφέρει τους ήρωές μας, σε ένα μυστηριώδες νησί, με δεινοσαύρους και απομεινάρια μιας μάχης, φαινομενικά, του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Τώρα, Superman, Jon και Krypto, πρέπει να λύσουν το μυστήριο του νησιού, προκειμένου να γυρίσουν πίσω στον χώρο και, πιθανότατα, τον χρόνο τους.

Το comic αποτελεί, ξεκάθαρα, φόρο τιμής στον αείμνηστο Darwyn Cooke και το Dinosaur Island, που αναφέρει στο πολυβραβευμένο DC: THE NEW FRONTIER. Το περίεργο, όμως, είναι ότι παραμένει ένα διασκεδαστικό και καλοστημένο τεύχος. Οι Tomasi και Gleason παρουσιάζουν ένα story με πολύ γρήγορη πλοκή και αρκετή δράση, που παράλληλα είναι πιστό στο family ύφος του pre new 52 Superman. Η δυναμική του ώριμου και έμπειρου Superman, σε αντίθεση με τον νεαρό και παρορμητικό Jon, έχει πλέον θεμελιωθεί, μέσα από panels τα οποία σε κρατάνε σε εγρήγορση.

Το σχέδιο του Doug Mahnke, ως συνήθως, είναι εξαιρετικό. Ο σχεδιαστής, όπως έχει αποδείξει και σε άλλες απεικονίσεις του διάσημου ήρωα (FINAL CRISIS: SUPERMAN BEYOND, SUPERMAN: THE MAN OF STEEL), μπορεί να δίνει ανθρώπινες εκφράσεις, αλλά και υπεράνθρωπη υπόσταση. Από την άλλη, τα χρώματα του Wil Quintana ντύνουν έξυπνα το artwork, ενώ δίνεται ιδιαίτερο βάρος στην φωτοσκίαση.

Το SUPERMAN #8 είναι ένα απίστευτα fun comic, από ένα πολύ έμπειρο creative team, που καταφέρνει να δώσει ένταση σε μία σχεδόν παιδική ιστορία. Διόλου μικρό επίτευγμα!