...Και Τον Έπλασε Σύμφωνα Με Τη Δική Του Εικόνα

Παρουσίαση του βιβλίου στο βιβλιοπωλείο Πατάκη

Οι Εκδόσεις Synergie και το Βιβλιοπωλείο Πατάκη σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της συγγραφέως Μυρτούς Γεωργίου-Νίλσεν, το οποίο βραβεύτηκε με Βραβείο ΕΒΓΕ Εικονογράφησης 2016, για τη δουλειά του δημοφιλούς δημιουργού comics, Τόμεκ Γιοβάνη.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ
…και τον έπλασε σύμφωνα με τη δική του εικόνα
ΒΡΑΒΕΙΟ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΕΒΓΕ 2016

ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: ΜΥΡΤΩ ΓΕΩΡΓΙΟΥ-ΝΙΛΣΕΝ
ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ: ΤΟΜΕΚ ΓΙΟΒΑΝΗΣ
ΣΧΗΜΑ: 16,5×24
ΔΙΧΡΩΜΟ
ΣΕΛ: 176
ISBN: 978-960-99944-7-7
Το βιβλίο έχει μεταφραστεί και στη γαλλική γλώσσα
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Νάντια Ψαραδέλλη

Οι ΕΚΔΟΣΕΙΣ SYNERGIE και το ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΠΑΤΑΚΗ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της ΜΥΡΤΩΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ-ΝΙΛΣΕΝ …Και τον έπλασε σύμφωνα με τη δική του εικόνα, με εικονογράφηση του ΤΟΜΕΚ ΓΙΟΒΑΝΗ, την Τρίτη 18 Οκτωβρίου και ώρα 6:30 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο ΠΑΤΑΚΗ (Ακαδημίας 65).

biblos_1

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Ελένη Κορόβηλα
δημοσιογράφος, υπεύθυνη για τον ιστότοπο bookpress.gr
Αλέκος Παπαδάτος
σκιτσογράφος (Logicomix, Δημοκρατία – εκδ. Ίκαρος)
Οι δημιουργοί του βιβλίου
Μυρτώ Γεωργίου-Νίλσεν και Τόμεκ Γιοβάνης

Την παρουσίαση θα συντονίσει ο Φιλίπ Νίλσεν.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Ένα βιβλίο που, ενώ ανατρέπει πολλές από τις ιστορίες της Βίβλου που μας έλεγαν στο Δημοτικό ή που διαβάζαμε στα εικονογραφημένα παιδικά βιβλία, μας προκαλεί συνάμα εύλογες απορίες: Τι θυμόμαστε, αλήθεια, για τον Αδάμ και την Εύα; Για τους Αβραάμ, Ισαάκ και Ιακώβ; Για τα Σόδομα και τα Γόμορρα; Για τον Νώε, τον Λωτ; Και για τον μεγάλο Μωυσή ακόμα που, μην το ξεχνάμε, άρχισε την καριέρα του ως κοινός δολοφόνος… Γνωστές ιστορικές μορφές, πάνω από τις οποίες πλανιέται ένας μεγαλειώδης θεός, που φαίνεται να συγκεντρώνει μέσα του όλα τα χαρακτηριστικά των ανθρώπων που έχει πλάσει.

Με σαφήνεια και διεισδυτικό χιούμορ η ΜΥΡΤΩ ΓΕΩΡΓΙΟΥ-ΝΙΛΣΕΝ ξανακοιτάζει τη Βίβλο με μια άλλη ματιά, προσεγγίζοντας με μια πνευματώδη ελαφρότητα το σοβαρό και ουσιώδες θέμα της ύπαρξής μας, δίνοντας σ’ αυτή τη δεύτερη ανάγνωσή της την όψη ενός συναρπαστικού μυθιστορήματος.

Μαζί της ο ΤΟΜΕΚ ΓΙΟΒΑΝΗΣ, με το ιδιαίτερο χιούμορ του, σκιαγραφεί τον γνωστό βιβλικό κόσμο με τον δικό του καρτουνίστικο και πρωτότυπο τρόπο, μέσα από την ανατρεπτική εικονογράφηση.

biblos_3

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ

ΜΥΡΤΩ ΓΕΩΡΓΙΟΥ-ΝΙΛΣΕΝ
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Σπούδασε Ψυχολογία στη Σορβόννη και Ψυχολογία του Παιδιού στο Εθνικό Παιδαγωγικό Ινστιτούτο του Παρισιού. Για πολλά χρόνια έζησε στη Δανία, όπου, μεταξύ άλλων, δίδαξε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης. Στην Ελλάδα εργάστηκε ιδιωτικά ως ψυχοθεραπεύτρια, ενώ συγχρόνως συνεργάστηκε με διάφορα Κέντρα Ψυχικής Υγείας και Κέντρα Κοινωνικής Ψυχιατρικής. Είναι συγγραφέας ενός εκτενούς οδοιπορικού για τους λαούς γύρω από τη Μεσόγειο και έχει αρθρογραφήσει και παρουσιάσει διάφορες έρευνες και μελέτες στους τομείς της λογοτεχνίας και της ψυχολογίας. Επίσης, έχει γράψει και έχει μεταφράσει πολλά βιβλία για παιδιά.

ΤΟΜΕΚ ΓΙΟΒΑΝΗΣ
Εικονογράφος και δημιουργός κόμικς. Γεννήθηκε στην Πολωνία και είναι απόφοιτος του τμήματος Γραφιστικής της Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΤΕΙ Αθήνας, με ειδικότητα το animation. Δημιουργός του κόμικ «Ωχ Θεέ Μου!!!», της σειράς κόμικς «Κουλούρι» (Jemma Press) και του fanzine «Hehe!». Έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και τα έργα του έχουν βραβευθεί στα ΕΒΓΕ, στα Comicdom Awards και σε διεθνείς διαγωνισμούς. Συντονίζει τη διαδικτυακή ομάδα The Very Closed Circle και συνεργάζεται τακτικά με πολιτιστικούς φορείς και ομάδες παραδίδοντας μαθήματα κόμικς και οργανώνοντας workshops για παιδιά και νέους. (www.tomek.gr)

biblos_2

https://www.facebook.com/Και τον έπλασε σύμφωνα με τη δική του εικόνα