The Flash S03E01

Flashpoint

Ποιός να το περίμενε πως το τηλεοπτικό σύμπαν της DC θα ήταν καλύτερο από το κινηματογραφικό; Κι όμως είναι! Με τη νέα σεζόν των σειρών του CW να ξεκινάει, είμαι σίγουρος πως πολλοί μοιράζονται τον ενθουσιασμό μου! Ειδικά από την ώρα που μία από τις σειρές αυτές είναι το THE FLASH, με την τρίτη σεζόν επικεντρωμένη σε μία από τις καλύτερες ιστορίες του χαρακτήρα, το “Flashpoint Paradox”!

Το πρώτο επεισόδιο της τέταρτης σεζόν ξεκινά δίχνοντας στους θεατές πώς είναι η ζωή του Barry Allen (SPOILER ALERT για όσους δεν έχουν δει την δεύτερη σεζόν), αφού πήγε πίσω στον χρόνο και έσωσε την μητέρα του από τον Reverse Flash. Τώρα, ο Barry ζει ευτυχισμένος, καθώς η οικογένειά του είναι πάλι ενωμένη και χαρούμενη, ο Eobard Thawne είναι κλεισμένος σε ένα κελί και ένας νέος Flash έχει αναλάβει την προστασία της Central City, έχοντας πάρει το βάρος αυτό από την πλάτη του Barry. Αργότερα, όμως, ο Barry ανακαλύπτει πως δεν είναι όλα τόσο ρόδινα όσο φαίνονται…

Όπως πάντα, το THE FLASH καταφέρνει να ικανοποιήσει τις επιθυμίες των θαυμαστών του. Για ακόμη μία φορά, η υπόθεση κρατάει τον θεατή σε αγωνία για το τί θα γίνει στην συνέχεια, ενώ οι διάλογοι, όπως πάντα, είναι καλοδουλεμένοι και χιουμοριστικοί, χωρίς όμως να λείπουν και οι πινελιές μελοδραματικής σαπουνόπερας. Ειδικά σε μία σκηνή, στην οποία η Iris West εξηγεί γιατί πιστεύει πως ο Barry είναι από άλλο timeline, νιώθω πως δεν βλέπω FLASH, αλλά κάποιο μεξικάνικο σίριαλ. Ο κακός του επεισοδίου είναι ένας speedster ονόματι “The Rival”, ο οποίος μπορώ να πω πως ήταν μία σχετικά καλή επιλογή για το επεισόδιο, αν και δεν φαινόταν τόσο απειλητικός, σε σχέση με προηγούμενους speedsters που είδαμε στην σειρά, ενώ και η στολή του δεν έκανε την κατάσταση καλύτερη.

Ο νέος προστάτης της Central City είναι ο ένας και μοναδικός Wally West! Επιτέλους, βλέπουμε τον Kid Flash (αν και είναι σε παράλληλο σύμπαν) να τρέχει στο πλάι του original Flash, Barry Allen. Οι σκηνές με αυτούς τους δύο μαζί να πολεμούν τον Rival ήταν από τις καλύτερες μορφές fanservice που έχουν υπάρξει.

Flash S03E01

Τα εφέ έχουν πάρει τα πάνω τους κατα πολύ! Ενώ, στην πρώτη σεζόν, δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο (λογικό, με το budget που είχαν) και η υπερβολική χρήση CGI σε συγκεκριμένους χαρακτήρες ήταν προφανής στο μάτι, σε αυτό το επισόδειο, ο Barry, o Wally και ο οποιοσδήποτε άλλος speedster, φαίνονταν πιο γρήγοροι από ποτέ. Τα εφέ του τρεξίματος είναι πολύ ρεαλιστικά και αγγίζουν αυτή τη λεπτή γραμμή μεταξύ του αληθινού και του ψεύτικου. Ήταν σαν να έβλεπα κινηματογραφική παραγωγή!

Παρ’ όλα τα καλά του επεισοδίου, πρέπει να επισημάνω και κάποια άσχημα στοιχεία. Αρχικά, υλικό που θα μπορούσε να γεμίσει 2-3 επεισόδια, στριμώχνεται κάπως άγαρμπα μόνο σε ένα. Θα ήθελα πολύ να δω και άλλες περιπέτειες του Barry στον κόσμο που δημιούργησε. Βέβαια, ποτέ δεν ξέρουμε τί μπορεί να γίνει με αυτή τη σειρά, αλλά μέχρι να μάθουμε, το παράπονο μου μένει. Επίσης, ο διάλογος είναι μελοδραματικός σε κάποια σημεία και, όπως προανέφερα, θυμίζει σαπουνόπερα. Αλλά αυτό που με ενοχλούσε περισσότερο είναι πως ο Barry είχε ακόμα τις δυνάμεις του. Θα έβγαζε περισσότερο νόημα αν τις είχε χάσει, από την ώρα που άλλαξε το παρελθόν τόσο πολύ. Θα ήταν και πιό πιστό στα comics.

Το THE FLASH συνεχίζει σταθερά να ψυχαγωγεί τους κοινούς θεατές και να ικανοποιεί αρκετά τους fans. Τα στοιχεία ρομάντζου συνδυασμένα με υπερήρωες, θα έπρεπε να είναι η συνταγή για την καταστροφή, αλλά οι συντελεστές κατάφεραν να το κάνουν να δουλέψει. Ελπίζω να συνεχίσει έτσι και ακόμα καλύτερα!